ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θέρμανση, πετρέλαιο, επίδομα, νέφος: 4 χρόνια αποτυχίες

Εικόνα του άρθρου Θέρμανση, πετρέλαιο, επίδομα, νέφος: 4 χρόνια αποτυχίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2016, 10:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από το 2012 η ελληνική κοινωνία έχει μπει σε ένα «ρώσικο τρενάκι» παραλογισμού: από την κυβέρνηση Σαμαρά που εξίσωσε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προς τα πάνω, με το πετρέλαιο κίνησης, μέχρι την κυβέρνηση Τσίπρα που ακόμα, λίγο πριν τον Δεκέμβριο, δεν έχει αποφασίσει ακόμα σε πόσους και ποιους θα δώσει το επίδομα θέρμανσης, κοινός παρονομαστής είναι η δραματική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Αυτή την επιδείνωση, τη νιώθουν ήδη πολλά νοικοκυριά που είτε ανοίγουν τη θέρμανση με δελτίο, είτε χρησιμοποιούν «εναλλακτικές» και συζητήσιμες υγειονομικά και περιβαλλοντικά μεθόδους θέρμανσης. Τη… μυρίζουμε όλοι επίσης στην ατμόσφαιρα, καθώς η πιο σταθερή απόδειξη της λανθασμένης πολιτικής που ακολούθησαν οι τελευταίες κυβερνήσεις και της τραγικής τους αποτυχίας, είναι η αιθαλομίχλη.

Υποτίθεται ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το μοίρασμα του επιδόματος θέρμανσης. Ήδη, η καθυστέρηση είναι μεγάλη, δεν είναι όμως η πρώτη φορά, ούτε αυτό έχει σημασία. Το πρόβλημα πλέον φαίνεται ότι «ήρθε για να μείνει». Μόλις πριν από 5 μέρες, όταν δηλαδή άναψαν πάλι τα τζάκια στην πόλη, τα μικροσωματίδια ξεπέρασαν τα όρια στην ατμόσφαιρα της πόλης.

Τα Γιάννενα δεν κατάφεραν ούτε να... χαρούν την άνοδο στην «Α’ κατηγορία» του επιδόματος. Πέρυσι, οι δικαιούχοι μειώθηκαν πολύ, ενώ αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αύξησε το φόρο, αυξάνοντας και την τιμή λίγο κάτω από τα όρια της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.  

Περιμένοντας λοιπόν να επανακαθοριστούν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, οι τιμές ξεκινούσαν του πετρελαίου θέρμανσης στα Γιάννενα έφτασαν χτες από 0,89 και έφταναν στο 0,98 ευρώ το λίτρο, με προοπτικές μείωσης, ανάλογα με την ποσότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back