Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 22-06-2021, 19:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάθε Δευτέρα, έχει θερινό σινεμά στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Η πρώτη ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 21:30. Πρόκειται για την ταινία «Φρίτζι: Μια επαναστατική ιστορία» σε σκηνοθεσία Ματίας Μπρουν και Ραλφ Κούκουλα (2019), που συνδυάζει την ιστορία με το animantion. Η προβολή αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας.

Η υπόθεση: Στην ανατολική Γερμανία του 1989, η 12χρονη Φρίτζι φροντίζει με αγάπη το σκύλο της καλύτερής της φίλης, Σόφι, όσο εκείνη βρίσκεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Ουγγαρία. Όταν η Σόφι δεν επιστρέφει, η Φρίτζι συνειδητοποιεί ότι έχει μεταναστεύσει με την οικογένειά της αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Προσπαθώντας να συμφιλιωθεί με την ιδέα, η Φρίτζι γνωρίζει ένα αγόρι που της μαθαίνει για τη μάχη για ελευθερία σε όλη την Ευρώπη και το κορίτσι αποφασίζει να περάσει το επικίνδυνο Τείχος που χωρίζει την Ανατολή από την Δύση και να επανενωθεί με τη φίλη της.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών δεν ανακοίνωσε ότι θα γίνονται κρατήσεις θέσεων.  

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa