Λυκ πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο σκιών με πειραματισμούς

Εικόνα του άρθρου Θέατρο σκιών με πειραματισμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2019, 12:30
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια παράσταση πειραματικού θεάτρου σκιών με το ParaΜana Puppet Theater παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», με ελεύθερη είσοδο.

Η παράσταση έχει τίτλο «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» και απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 12 ετών.

Η ιστορία μιλά για το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του, ο οποίος μόλις γύρισε από τον πόλεμο.

Είναι βασισμένη στο γιαπωνέζικo παραμύθι «Tsuki no Waguma», όπως εμφανίζεται στο βιβλίο της Clarissa Pinkola Estes «Women who run with the wolves».

Διάρκεια: 45 λεπτά.

Η ομάδα ParaMana χρησιμοποιεί τεχνικές και εξοπλισμό όπως τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς, μικροσκοπικές φιγούρες, αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα, αποκλειστικά ζωντανή αφήγηση και ηλεκτρονική μουσική επένδυση. Με το πέρας της παράστασης μικροί και μεγάλοι ξεναγούνται στον κόσμο πίσω απ’ την οθόνη και εντρυφούν στις λεπτές έννοιες του έργου με τη βοήθεια του ParaMana.

Το ParaMana Puppet Theatre είναι ένας καλλιτεχνικός οργανισμός που εισάγει μια νέα, καινοτόμα πρόταση για το θέατρο της κούκλας και τις εικαστικές τέχνες. Οι παραγωγές του έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ έχει συνεργαστεί με γνωστούς χώρους τέχνης, με ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιους φορείς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3