ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρική Συμπαιγνία: «Η Φάρμα των Ζώων» από την Παιδική Σκηνή

Εικόνα του άρθρου Θεατρική Συμπαιγνία: «Η Φάρμα των Ζώων» από την Παιδική Σκηνή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/10/2023, 22:29
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μια νέα παιδική παράσταση έρχεται αυτή τη σεζόν η «Θεατρική Συμπαιγνία», η οποία προχώρησε στη θεατρική διασκευή για παιδιά και εφήβους της νουβέλας του Τζορτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων».

Η πρεμιέρα από την Παιδική Σκηνή θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στον χώρο της «Θεατρικής Συμπαιγνίας», στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ). Η παράσταση θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή, ενώ από 13 Νοεμβρίου θα γίνονται παραστάσεις και για σχολεία, τις καθημερινές.

Η νουβέλα «Η Φάρμα των Ζώων» του Όργουελ εκδόθηκε το 1945. Αναφέρεται, με αλληγορικό τρόπο, σε μία δυστοπική ιστορία, κατά την οποία τα ζώα μιας φάρμας, μη ανεχόμενα τη σκληρή αντιμετώπιση του ανθρώπου-αφέντη, επαναστατούν. Το έργο επικεντρώνεται στη ζωή των ζώων έπειτα από την εξέγερσή τους. Μέσα από την ιστορία των ζώων ο Όργουελ μας μιλάει για τη ανάγκη και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη ζωή.

Λίγα λόγια για την παράσταση: Τα παιδιά μέσα από την στάση, την αντίσταση, τις νίκες και τις ήττες των Ζώων έρχονται σε επαφή, μέσα από τον συμβολισμό και την αλληγορία, με τη λειτουργία της ανθρώπινης κοινωνίας και ζωής. Η παράσταση, βασισμένη στο έξοχο κείμενο του Τζωρτζ Όργουελ, επιχειρεί να το φέρει κοντά στα παιδιά, να το κατανοήσουν και να το αισθανθούν, με βοηθούς το χιούμορ, τη μουσική, το τραγούδι και το χορό και με σκηνικές επιλογές, όπως οι μάσκες και οι κούκλες. Έξι ηθοποιοί μεταμορφώνονται σε ζώα και αγρότες, φορώντας μάσκες, κατασκευασμένες ειδικά για την παράσταση, και δανείζοντας τις φωνές τους σε κούκλες-ζώα.

Στην ουσία πρόκειται για μια μουσική-χορευτική-θεατρική παράσταση, ένα «αλλόκοτο musical» για παιδιά και εφήβους, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα Ζώα, όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά):
Έρη Γκαρτζονίκα, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Θανάσης Μιχαηλίδης, Μαριάννα Μπάρμπα, Βασίλης Σιάφης.

Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Γιολάντα Καπέρδα.

Σύνθεση-ενορχήστρωση-εκτέλεση μουσικής και τραγουδιών: Τζένη Καπάδαη, Χρήστος Μπαλαούρας. Μάσκες, κούκλες και σκηνικά: Χρήστος Κόλλιας. Κοστούμια: Βέρα Εμμανουηλίδου. Κίνηση-χορογραφίες: Άνια Ντόντσενκο. Σχεδιασμός φωτισμού:  Γιολάντα Καπέρδα, Νίκος Βόσιος. Διδασκαλία τραγουδιών: Τζένη Καπάδαη
Video promo & φωτογραφίες: Κωστής Εμμανουηλίδης.

Εισιτήριο: 12€, 10€ μειωμένο. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτάΤηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back