Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Θα καταργήσουμε τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο»

Εικόνα του άρθρου «Θα καταργήσουμε τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2021, 16:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζόμενων στους Φορείς Διαχείρισης Μιχάλη Βάκα, με θέμα το μέλλον τον φορέων και την κατάργησή τους.

Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται για την κατάργηση των αντιπεριβαλλοντικών ρυθμίσεων της ΝΔ, οι οποίες απορυθμίζουν τις δημόσιες πολιτικές για το περιβάλλον και την λειτουργία των φορέων περιβάλλοντος».

Η κα Τζούφη αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι φορείς θα μετατραπούν, εμ το νόμο της ΝΔ «σε ‘παραρτήματα’ ενός νέου υπερσυγκεντρωτικού φορέα (ΟΦΥΠΕΚΑ), απόλυτα ελεγχόμενους από την κυβέρνηση και χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών».

Επίσης, ανέφερε ότι χρειάζεται οργάνωση και πρόληψη για τις πυρκαγιές, με συνεργασίες των φορέων και τόνισε ότι η πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να επιβάλλει εισιτήριο για την είσοδο σε δρυμούς, προστατευόμενες περιοχές και δασικές περιοχές «αποτελεί προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του δημόσιου φυσικού περιβάλλοντος, στερώντας -μεταξύ άλλων- μια σημαντική διαφυγή των πολιτών από τη δύσκολη καθημερινότητά τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back