Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θα γίνουν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή;

Εικόνα του άρθρου Θα γίνουν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2019, 12:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απαντήσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητάνε 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και η Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη, σχετικά με τους 4.500 μόνιμους διορισμούς της Ειδικής Αγωγής. 

Στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, επισημαίνουν πως αν δεν πραγματοποιηθούν εντός του 2019, θα αποδεσμευτούν τα 22 εκατ. ευρώ που προβλέφθηκαν στον προϋπολογισμό του 2019 για το διορισμό εκπαιδευτικών, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως «καταγράφεται διαρκής αύξηση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και πως παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών, η απερχόμενη κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής».

Υπενθυμίζουν ακόμα ότι ενώ η κυβέρνηση δεσμεύτηκε προεκλογικά και μετεκλογικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι προσλήψεις καθυστερούν και επιπλέον, αναφέρουν ότι «δημιουργεί έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Τέλος, τονίζουν ότι «αν και η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, καταγράφονται περισσότερα από 1.500 κενά μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, δημιουργώντας σημαντικές δυσλειτουργίες στα ειδικά σχολεία της χώρας».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back