ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θα έστελνα τον υπουργό Υγείας σπίτι του»

Εικόνα του άρθρου «Θα έστελνα τον υπουργό Υγείας σπίτι του»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2017, 09:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υποσχόμενος προσλήψεις γιατρών και κυρίως, νοσηλευτών, αλλά και προετοιμάζοντας για ανάθεση τομέων σε ιδιώτες, όπου οι κρατικές δομές  δεν επαρκούν, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο των Ιωαννίνων, εφαρμόζοντας το δόγμα «κοινωνικό κράτος» με κάμποση… ιδιωτική δόση. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά πράγματα (αυξήσεις σε φόρους, κόψιμο ΕΚΑΣ κ.α.), αλλά και ότι «δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ», αποσείοντας από τις κυβερνήσεις στις οποίες και ο ίδιος συμμετείχε, από την ευθύνη εφαρμογής της ίδιας πολιτικής με τη σημερινή και της δημιουργίας αυτής της γενιάς.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση, αποφεύγοντας ειδικές αναφορές στους ΑΝΕΛ πάντως, για την κατάσταση στα νοσοκομεία.  «Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός και τα νοσοκομεία ήταν στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα, θα απαιτούσα από τον αρμόδιο υπουργό να βρει λύσεις. Όχι να βρίζει τους πολίτες στο διαδίκτυο. Αλλιώς θα τον έστελνα σπίτι του» είπε,, εννοώντας μάλλον τον κ. Πολάκη, γιατί ο κ. Ξανθός είναι γενικά χαμηλότερων τόνων.

Στα πιο ουσιαστικά, στις προτάσεις δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε… ξανά ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με πόρους (και) από το ΕΣΠΑ,  ενοποίηση επιδομάτων «όχι για να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα, αλλά για να φτάσουν ακόμη περισσότερα σε αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται», κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων στους χρόνια πάσχοντες και «αυστηρότατους ελέγχους» για συμφωνίες με ιδιώτες, για την παραχώρηση υπηρεσιών υγείας.  

Κάτι ακόμα που τόνισε ήταν ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να διορίσει κομματικά στελέχη στα νοσοκομεία ή ευνοούμενους του συστήματος, αλλά «τους καλύτερους» και επανέφερε την πρωτοβάθμια υγεία στα Κέντρα Υγείας και στα πρώην γραφεία του ΙΚΑ. Στην ασφάλιση,  υποσχέθηκε «μείωση εισφορών για να  διευκολύνουμε την οικονομία να πάρει μπρος» και «βασική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης». Τέλος, αντίθετα με ό,τι συζητήθηκε στις συνεδρίες, υποσχέθηκε 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, 2.000 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε επόμενο.

(Φωτογραφία: Λεωνίδας Μπακόλας)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back