ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θα βλέπει στρωμένο δρόμο ο Βοτανικός

Εικόνα του άρθρου Θα βλέπει στρωμένο δρόμο ο Βοτανικός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2016, 16:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετά από... αμέτρητα χρόνια, η προέκταση της οδού Γεννηματά στην περιοχή του Βοτανικού ετοιμάζεται να «ευπρεπιστεί». 

Από σήμερα 22 Ιουνίου, ξεκίνησαν οι εργασίες οδοστρωσίας της οδού (λεωφόρου, όπως είθισται να αποκαλείται) από τον δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο της εργολαβίας «Συντήρηση υποδομών Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων». Για όσο διαρκέσουν οι εργασίες, με τις οποίες θα υπάρξει μια αποκατάσταση της... ομαλότητας της διέλευσης, ο δρόμος θα είναι κλειστός για τα οχήματα. Στην εργολαβία αυτή, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Δήμου, δεν προβλέπεται άσφαλτος -κάτι που προφανώς θα πρέπει να γίνει για να έχει νόημα η οδοστρωσία. 

Για την ιστορία, η οδός Γεννηματά ξεκινά από την Αρχ. Μακαρίου και καταλήγει λίγο πιο κάτω από το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο. Επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα, κατασκευάστηκε, εν έτει 2009, το ένα κομμάτι της Γεννηματά (πίσω από το ξενοδοχείο Du Lac), με τον τότε υπουργό Υγείας της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο να το εγκαινιάζει. Το υπόλοιπο τμήμα, από την οδό Βογιάννου και πέρα, απλώς διανοίχθηκε. Ανεξαρτήτως ασφάλτου ή χώματος, η Γεννηματά συνεχίζει να αποτελεί έναν «τυφλό» δρόμο. Έναν δρόμο που δεν καταλήγει πουθενά. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων προέβλεπε να αποτελέσει η οδός τον εξωτερικό δακτύλιο της πόλης που θα έφτανε μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας οδού στο Κουτσελιό. Με τον σχεδιασμό αυτόν υπήρχαν αντιδράσεις τότε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου, το οποίο έκρινε ότι κάτι τέτοιο θα αλλοίωνε τη φιλοσοφία οργάνωσης των λεωφόρων. Όπως και να' χει, το Ρυθμιστικό Σχέδιο δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα. 

Και κάπως έτσι ένας δρόμος πλάτους 30 μέτρων κατέληξε να έχει τη λειτουργία μιας τοπικής οδού, και μάλιστα χωμάτινης. Προς το παρόν τουλάχιστον.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back