ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Θ. Οικονόμου: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τους εμπόρους

Εικόνα του άρθρου Θ. Οικονόμου: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τους εμπόρους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2023, 17:55
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα Γιάννενα, Θανάσης Οικονόμου.

Συνομίλησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και του κλάδου της εστίασης Χρήστο Τάτση και τον γραμματέα της ομοσπονδίας των Λογιστών, Σπύρο Μπέκα, στους οποίους ανέλυσε τις προτάσεις του κόμματος, για άμεση στήριξη της μικρής επιχειρηματικότητας και συζήτησαν επίσης για την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ρύθμιση χρεών με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου, την ένταξη στο σχήμα και όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019, ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό, νέο πτωχευτικό κώδικα, ισόρροπη ανακατανομή του Ταμείου Ανάκαμψης, κ.α.

Τόνισε δε ότι «το Δικαιοσύνη παντού δεν είναι σύνθημα. Είναι κοινωνική απαίτηση και προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας».

Επίσης, ο κ. Οικονόμου παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της Γαλακτοκομικής (με αφορμή το βιβλίο του Η. Μαμαλάκη) και του Δημοσίου ΙΕΚ. «Τέτοιες εκδηλώσεις με γεμίζουν τεράστια αισιοδοξία» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «η  γαλακτοκομική και η γαστρονομία δίνει διέξοδο εργασίας, σε δεκάδες νέους και νέες στηρίζοντας ταυτόχρονα την εγχώρια παραγωγή».

Τόνισε ωστόσο ότι «Είναι αναγκαίο να υπάρξει κρατική στρατηγική ώστε να έχουμε εγχώρια επάρκεια στις διατροφικές μας ανάγκες και να περιορίσουμε τις εισαγωγές.

Παράδειγμα στο τυρί, ενώ εξάγουμε (σε τζίρο) 360 εκατομμύρια ευρώ, εισάγουμε 1 δις... Μπορούμε να το ανατρέψουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back