ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Θ. Οικονόμου-Λ. Σουλελέ: «Να προστατευτούν οι μικροί παραγωγοί»

Εικόνα του άρθρου Θ. Οικονόμου-Λ. Σουλελέ: «Να προστατευτούν οι μικροί παραγωγοί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2023, 19:33
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Θανάσης Οικονόμου και Λίλα Σουλελέ επισκέφθηκαν τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων και συνάντησαν τον πρόεδρο, Χάρη Λιούρη και μέλη της διοίκησης (Γ. Νούσιας, Ν. Καραμπίνας, Τ. Περιστέρης) καθώς και με τους γενικούς διευθυντές του συνεταιρισμού και της Ζoinos κ.κ. Μήτσιο και Κατσανάκη.

Στην ανακοίνωσή τους, οι δύο υποψήφιοι-ες τονίζουν ότι «ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, οφείλει να επικεντρωθεί στη θωράκιση της εγχώριας παραγωγής, στην προσαρμογή στις νέες κλιματικές και γεωπολιτικές συνθήκες και παράλληλα να στοχεύει στη διασφάλιση της διατροφικής ασφάλειας της χώρας μας».

Προσθέτουν πως οι κυβερνητικές πολιτικές θα πρέπει να προστατεύσουν τους μικρούς παραγωγούς με επιδότηση στις ζωοτροφές με αντικειμενικά κριτήρια που θα οριστούν βάση της πραγματικής παραγωγής.

Επίσης, προτείνουν επιδότηση του ρεύματος, στήριξη με επιδοτήσεις για ενεργειακή αυτονομία των μονάδων, μέσω ενεργειακών αγροτικών κοινοτήτων, μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για αγροτική χρήση, καθώς και «εκπόνηση επιτέλους των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, για την Περιφέρεια Ηπείρου» καθώς και προτεραιότητα στα Τοπικά Επιχειρησιακά σχέδια, χορήγηση μικροπιστώσεων εως 25.000€ για τρέχουσες καλλιεργητικές ανάγκες με εγγύηση Ταμείου Εγγυήσεων ώστε να αντισταθμίσουν την απώλεια των προκαταβολών, ρύθμιση χρεών κ.α.

Τέλος, ευχαριστούν τη διοίκηση για τη φιλοξενία και τον διάλογο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back