Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θ. Μπέγκας: «Πολιτισμός ίσον εξωστρέφεια»

Εικόνα του άρθρου Θ.  Μπέγκας: «Πολιτισμός ίσον εξωστρέφεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2019, 14:51
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την πρώτη θεματική της εκδήλωση διοργάνωσε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Θωμά Μπέγκα, στην πορεία της προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η εκδήλωση που έγινε το Σάββατο, ήταν αφιερωμένη στον πολιτισμό

Ο κ. Μπέγκας μαζί με τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κώστα Γκόγκο και την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου υποδέχθηκαν ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του τόπου μας και συζήτησαν μαζί τους. «Κοινή διαπίστωση ήταν ότι τα Γιάννενα  αυτή την πενταετία απέκτησαν πολιτιστική ταυτότητα και παρήγαγαν πολιτισμό, είτε μέσω του ΔΗΠΕΘΕ που επιτέλους βγήκε από την αφάνεια και αποτελεί υπόδειγμα για τη λειτουργία των ΔΗΠΕΘΕ στη χώρα, είτε μέσω του Πνευματικού Κέντρου που με σπουδαίες παραγωγές έφερε στα Γιάννενα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές παραστάσεις, ενώ αναβάθμισε όλες τις υποδομές του» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας, «συνειδητά και με στρατηγικό σχέδιο επενδύσαμε στο τρίπτυχο Τουρισμός, Πολιτισμός, Ποιοτικά τοπικά προϊόντα ως τους άξονες των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας του Δήμου Ιωαννιτών. Ειδικά στον πολιτισμό, ενισχύσαμε οικονομικά αλλά και με κάθε πρόσφορο τρόπο τις δύο βασικές μας δομές, το Πνευματικό Κέντρο και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, οι οποίες κατάφεραν να βγουν από την αφάνεια και να προσφέρουν πολιτισμό για όλους, παντού».

Από την πλευρά του ο κ. Γκόγκος υπογράμμισε πως ενισχύθηκε ο ρόλος του Πνευματικού Κέντρου. «Βασικοί στόχοι μας ήταν η αναβάθμιση των Σχολών και των Τμημάτων που παρέχουν καλλιτεχνική παιδεία στα παιδιά μας, η συντήρηση και ανακαίνιση των υποδομών μας και η δημιουργία συγκροτημένου πλέγματος εκδηλώσεων. Παράλληλα, προβλέποντας την ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας που θα έφερνε η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, η αναβάθμιση του αεροδρομίου μας και οι νέες αεροπορικές συνδέσεις, δημιουργήσαμε θεσμούς και εκδηλώσεις με περιφερειακή εμβέλεια και συλλεκτικότητα», είπε.

Αναφερόμενη στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, η πρόεδρός του, Αλέκα Βακαλοπούλου, τόνισε πως «το Καμπέρειο Θέατρο, έγινε και πάλι σημείο αναφοράς για το θεατρόφιλο κοινό, λειτουργώντας όλες τις Σκηνές: Παιδική, Εφηβική, Κεντρική, Καλοκαιρινή και Πειραματική». «Πιστεύουμε σε έναν πολιτισμό που βάζει στο κέντρο τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναπτύξει και θα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε, μια σειρά από δράσεις, εκδηλώσεις και προγράμματα, που στόχο έχουν να φέρουν τον πολιτισμό πιο κοντά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στους νέους, στα παιδιά, στο κοινό του Δήμου μας, της περιφέρειάς μας», ανέφερε η κ. Βακαλοπούλου και υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων κατάφερε να ενταχθεί στο Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, που συντονίζει και ενισχύει το υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back