Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 30-05-2019, 19:49
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Περίπου 600 μαθητές από την πόλη των Ιωαννίνων, ανάμεσα στους οποίους και αρκετά παιδιά από τις τοπικές δομές φιλοξενίας προσφύγων (με καταγωγή από Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ιράν και άλλες χώρες) είχαν την ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο του αθλήματος της κωπηλασίας, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το οικοσύστημα της λίμνης Παμβώτιδας.

Κάτι που έγινε εφικτό χάρη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Σπίτι της Κωπηλασίας» που υλοποιήθηκε στα Γιάννενα με αφορμή τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων 2019 στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ).

Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, όπου ενημερώνονταν για το άθλημα της κωπηλασίας και να ενημερωθούν για τη λίμνη από τον Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ειδική παρέμβαση από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών της κωπηλασίας όπως οι ολυμπιονίκες Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας. Το κάθε ημερήσιο πρόγραμμα ολοκληρωνόταν με φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι οποίοι ενθάρρυναν τα παιδιά να αποτυπώσουν εικαστικά την εμπειρία τους.

Με αφορμή τη λήξη του προγράμματος «Το Σπίτι της Κωπηλασίας» η Οργανωτική Επιτροπή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2019 απευθύνει τις θερμές ευχαριστίες της προς όλους τους συμμετέχοντες φορείς: Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων και όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
elpe-bp 2 Ντοτη3