ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«5hours»: από Γιάννενα σε Άγναντα

Εικόνα του άρθρου «5hours»: από Γιάννενα σε Άγναντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2022, 20:13
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αγώνα τρεξίματος με τίτλο «5hours» από Γιάννενα μέχρι Άγναντα Τζουμέρκων διοργανώνει στις 10 Σεπτεμβρίου η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος».

Η ονομασία του αγώνα «5hours» δεν είναι τυχαία. Πέντε ήταν οι ώρες που ο Θεοφάνης-Ερμής περίμενε το ελικόπτερο αιμορραγώντας μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε στο βουνό.

Ο θάνατος του Ερμή ανέδειξε τα τεράστια κενά στην επείγουσα εναέρια προστασία της ζωής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βάσει των καταγεγραμμένων επειγόντων περιστατικών, υπολογίζεται ότι πάνω από 85.000 περιστατικά τον χρόνο, δηλαδή 233 την ημέρα ή σχεδόν 10 περιστατικά την ώρα, αφορούν υπερ-επείγοντα περιστατικά, που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα στον τόπο του συμβάντος και άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο.

«Στόχος μας είναι να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να αποκτήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στα επείγοντα περιστατικά μέσα από τέτοιες δράσεις και να μπορεί ακόμα περισσότερος κόσμος να εξασκεί δραστηριότητες στη φύση καθώς θα αισθάνεται περισσότερο ασφάλεια» επισημαίνεται.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την πλατεία Ιωαννίνων το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 το πρωί, και θα τερματίσει στην Άγναντα όπου ήταν και ο τόπος κατοικίας του Ερμή τα τελευταία χρόνια. Η διαδρομή είναι όλη ασφάλτινη, έχει μήκος 53 χλμ και θετική υψομετρική διαφορά 1.140 μέτρα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://5hours.gr/

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back