Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

516 υιοθεσίες αδέσποτων μέσα σε έναν χρόνο

Εικόνα του άρθρου 516 υιοθεσίες αδέσποτων μέσα σε έναν χρόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2022, 13:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ιωαννίνων Νίκο Τσόλη να στέλνει το μήνυμά του: «στόχος της σημερινής ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων»…

Στην ανακοίνωση του Δήμου, καταγράφονται διάφορα νούμερα, με κυριότερο τον αριθμό των υιοθεσιών, 516, εν έτει 2021. Σημειώνεται δε ότι «ο Δήμος μας βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στην Ελλάδα στο θέμα των υιοθεσιών».

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παρατίθενται στην ανακοίνωση, εντός του 2021, έγινε η περισυλλογή και διαχείριση 460 αδέσποτων ζώων. Έγιναν αντιλυσσικοί εμβολιασμοί σε 657 αδέσποτα, 207 εργαστηριακοί έλεγχοι, 253 στειρώσεις και 133 επανεντάξεις. Επίσης τοποθετήθηκαν 35 σπιτάκια σε διάφορα σημεία της πόλης και στο κυνοκομείο και ξεκίνησαν δράσεις ενημέρωσης από την κτηνίατρο του Δήμου Χαρά Γκουντουβά σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Τέλος, δημοπρατήθηκε το έργο της επέκτασης του κυνοκομείου.

Ο κ. Τσόλης, στη δήλωσή του, αναφέρεται και στη συνδρομή των φιλόζωων και των φιλοζωικών σωματείων στην όλη προσπάθεια διαχείρισης των αδέσποτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back