ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

4+1 παραστάσεις για παιδιά και εφήβους

Εικόνα του άρθρου 4+1 παραστάσεις για παιδιά και εφήβους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2023, 08:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από 22 έως 26 Δεκεμβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και θεατρικές ομάδες ανεβάζουν θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και εφήβους ή παραστάσεις κουκλοθεάτρου.

22 Δεκεμβρίου

«Μολυβένιος Στρατιώτης»

Η παράσταση «Μολυβένιος Στρατιώτης» έρχεται στα Γιάννενα, και συγκεκριμένα στο Καμπέρειο Θέατρο, στις 22 Δεκεμβρίου, στις 18:30.

Λίγα λόγια για την παράσταση: Είναι εμπνευσμένη από την κλασική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, είναι ένα παιχνίδι που δεν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα. Μέσα στο ταξίδι του με την φίλη του μπαλαρίνα, κάνει φίλους και εχθρούς, γνωρίζει νέους κόσμους και μαθαίνει πώς είναι ο κόσμος έξω από την ζεστασιά του παιδικού δωματίου, με την ιστορία του να έχει ένα διαφορετικό τέλος απ’ ότι έχουμε συνηθίσει.

Σκηνοθεσία ο Άγγελος Κουρέπης. Επί σκηνής: Άγγελος Κουρέπης, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Ελένη Τζαφέρη, Νίκος Καρυδόπουλος, Μαρία Βόγλη, Χρύσα Κωστίκη, Βίκυ Κωνσταντινίδου, Μέλη Σμυρνιώτη.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες 4+. Εισιτήριο: 9 ευρώ, 8 ευρώ στην προπώληση, 6 ευρώ Ομαδικό/Τρίτεκνοι/ΑμεΑ. Διάρκεια Παράστασης: 60’. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/molybenios-stratiotis/, Πρόκος (Σαλαμάγκα και Δωδώνης 2). Τηλ. επικοινωνίας: 6944173330.


23 Δεκεμβρίου

«Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά»

Μία ακόμη παράσταση «Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά» θα δώσει η θεατρική ομάδα «Μπαγαμπόντο» το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20).

Πρόκειται για ένα ηπειρώτικο παραμύθι γεμάτο εικόνες και συμβολισμούς το οποίο θίγει ζητήματα όπως: η αγάπη, η συγχώρεση, η δύναμη του μαζί, η ματαιότητα της βίας, αλλά και τη θεραπευτική λειτουργία της αφήγησης.

Διασκευή, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός. Διάρκεια Παράστασης: 60 λεπτά. Από 4 ετών…

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ (Κάτω των 16 ετών, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές), *Οικογενειακό: 30 ευρώ (2 ενήλικες και 2 παιδιά). (Και δεν διατίθεται τερματικό POS). Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων. Τηλ 6947888501


«Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα»

Η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανεβάζει για τελευταία φορά τη φετινή της παράσταση «Το Δίλημμα του Αυτοκράτορα», το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Αλέξανδρος Ράπτης. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τριανταφυλλιά Πάντου, Μαρία Παπαγιαννάκη, Κώστας Χατζηγεωργίου.

Σύνοψη του έργου: Ο αυτοκράτορας της Κίνας Τενγκ Τουν Τε είναι βαριά θλιμμένος και ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει χαρούμενος είναι αν ακούσει το θεραπευτικό τραγούδι ενός σπάνιου μαγικού αηδονιού. Αυλικοί και υπηρέτες τρέχουν στα πέρατα της Κίνας, το βρίσκουν και το πείθουν να έρθει στο παλάτι για να σώσει τον αυτοκράτορά τους.

Εισιτήριο: 10 ευρώ, Φοιτητές: 7 ευρώ, Μαθητές: 5 ευρώ, Στρατευμένοι, πολύτεκνοι .άνω των 65 ετών, ΑμεΑ και άνεργοι: 3 ευρώ


25-26 Δεκεμβρίου

«Η Φάρμα των Ζώων»

Δύο τελευταίες παραστάσεις για τη «Φάρμα των Ζώων» του Τζορτζ Όργουελ που ανεβάζει σε διασκευή η «Θεατρική Συμπαιγνία».

Οι παραστάσεις θα γίνουν ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 11 το πρωί, και στις 26 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ).

Η «Θεατρική Συμπαιγνία» περιγράφει την παράσταση ως ένα «αλλόκοτο musical» για όλους, παιδιά, εφήβους και ενήλικες, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα Ζώα.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Έρη Γκαρτζονίκα, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Θανάσης Μιχαηλίδης, Μαριάννα Μπάρμπα, Βασίλης Σιάφης. Σκηνοθεσία η Γιολάντα Καπέρδα. Τιμή εισιτηρίου: 12€, 10€ (παιδιά, έφηβοι, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών). Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/i-farma-ton-zoon/


26 Δεκεμβρίου

«Μια νύχτα με τους καλικάντζαρους»

Την παράσταση θεάτρου κούκλας «Μια νύχτα με τους Καλικάντζαρους», βασισμένη στο κείμενο του Στρατή Μυριβήλη «Τα παγανά» και στα ηπειρώτικα έθιμα του Δωδεκαήμερου, ανεβάζει το εργαστήρι τέχνης και εκπαίδευσης «Βυσσινόκηπος».

Παράσταση, συνοδεία ζωντανής μουσικής, θα δοθεί και στις 26 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στον χώρο του «Βυσσινόκηπου» (Βεργίνας και Πανταζίδη).

Διάρκεια παράστασης: 55’. Στην παράσταση παίζουν 7 κούκλες (άμεσου χειρισμού, μαρότες και γαντόκουκλες).

Κουκλοθεατρική διασκευή, Σκηνοθεσία & Στίχοι: Εβίτα Αγγέλη. Παίζουν: Εβίτα Αγγέλη, Γιάννα Νότη, Μάλα Αργυροπούλου. Στη μουσική ο Βαγγέλης Πεπόνης.

Γενική είσοδος: 9 ευρώ. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Βυσσινόκηπος. Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets. Πληροφορίες & Κρατήσεις: 6977238367

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back