Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

400 κιλά χασίς στην Αμφιλοχία: το χρονικό της σύλληψης

Εικόνα του άρθρου 400 κιλά χασίς στην Αμφιλοχία: το χρονικό της σύλληψης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2017, 13:19
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην  Τριανταφυλλούλα Αιτωλοακαρνανίας συνέλαβε η αστυνομία της Άρτας τρία άτομα για την υπόθεση μεταφοράς περίπου 400 κιλών χασίς με κλεμμένα οχήματα. Συγκεκριμένα,  αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν δύο Αλβανούς ηλικίας 32 και 44 ετών καθώς και μία 42χρονη Ελληνίδα. Σε βάρος των εμπλεκομένων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Το χρονικό έχει ως εξής: στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και επιχειρησιακών δράσεων και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, χθες το πρωί, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, εντοπίστηκαν δύο αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα.

Τα οχήματα ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα στην περιοχή της Τριανταφυλλούλας Αμφιλοχίας να ακινητοποιηθεί το ένα όχημα με οδηγό τον 32χρονο, ο οποίος συνελήφθη ενώ το άλλο όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην ίδια περιοχή.

Μετά από έρευνα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, βρέθηκαν στο εσωτερικό του πρώτου οχήματος, 115 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 178 κιλών και 133 γραμμαρίων ενώ στο δεύτερο όχημα, βρέθηκαν άλλα 37 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 213 κιλών και 800 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, χθες το απόγευμα στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκαν  από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ο 44χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 42χρονη) να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 42χρονης και όπως εξακριβώθηκε, ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου.

Διαπιστώθηκε ακόμη πως η 42χρονη κατά τη διάρκεια της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, λειτουργούσε υποστηρικτικά ως προπομπός με αυτοκίνητο, προκειμένου να ενημερώνει για πιθανό επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Τα αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα, στις 10-09-2016 και στις 07-12-2016, από περιοχές της Αττικής.

Συνολικά, κατασχέθηκαν 391 κιλά και 933 γραμμάρια χασίς, τρία αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ, 2.200 λεκ Αλβανίας, 6 λεβ Βουλγαρίας, μία λίρα Κύπρου και ένα δολάριο των ΗΠΑ , καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back