Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

40 χρόνια «Ηπειρωτικά»

Εικόνα του άρθρου 40 χρόνια «Ηπειρωτικά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2017, 18:17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση και έκθεση για τα 40 χρόνια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηπειρωτικά» (1976-2016) διοργανώνουν το Ιστορικό Αρχείο, η Δημοτική Πινακοθήκη και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Η έκθεση θα παρουσιάσει τεκμήρια από τις εκδηλώσεις, οι οποίες καθόρισαν την πολιτιστική ζωή της πόλης κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης και συνεχίζονται έως τις μέρες μας. Μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογράφος, επιστημονικά συνέδρια, εικαστικά και αθλητικά δρώμενα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εν λόγω εκδηλώσεων.

Για την υλοποίηση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στα αρχεία του δήμου Ιωαννιτών και των φορέων του, σε δημόσια και ιδιωτικά αρχεία και συλλογές και συγκεντρώθηκαν έγγραφα, φωτογραφίες, αφίσες και αποσπάσματα από τον Τύπο της εποχής.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, στις 9 Ιανουαρίου, στις 20:00, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και η παρουσίαση της έκθεσης με αρχειακό υλικό από τη διαχρονική πορεία του θεσμού των «Ηπειρωτικών». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back