ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ξενοδοχειακές» επισκέψεις σε Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου «Ξενοδοχειακές» επισκέψεις σε Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2024, 14:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και, συνοδεία της ένωσης των Ιωαννίνων, ο πρόεδρος Γιάννης Χατζής επισκέφθηκε περιφερειάρχη και δήμαρχο.

Στον κ. Καχριμάνη, ο κ. Χατζής τόνισε ότι «τα Γιάννενα και γενικά η Περιφέρεια της Ηπείρου είναι εξαιρετικό παράδειγμα ανάπτυξης της ηπειρωτικής Ελλάδος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσεγγίζουμε τον τουρισμό ως έναν ταχύ αναπτυσσόμενο κλάδο και θα χαρούμε να δούμε με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας την περιοχή σας να αποτελεί ένα πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης».

Ο κ. Καχριμάνης από την πλευρά του είπε ότι «είναι μεγάλο ατού αυτό που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, την ποιότητα και τον τουρισμό στα ορεινά και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, καθώς σε πολύ μικρό χρόνο, μπορεί να μεταβεί ένας από τη μια περιοχή στην άλλη. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας και τις πολεμάμε».

Αντίστοιχες ήταν οι συζητήσεις στο δημαρχείο, παρόντος και του αντιδημάρχου Χρήστου Τάτση. Ο Δήμος στην ανακοίνωσή του παραπέμπει και στην προηγούμενη θητεία, λέγοντας ότι υπήρχε «άψογη συνεργασία με μετρήσιμα αποτελέσματα για την ανάπτυξη του τουρισμού στα Γιάννενα».

Ο κ. Μπέγκας είπε ότι στόχος είναι να «εκπονήσουμε, όπως κάναμε και την περίοδο 2014-2019 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή, συνεχίζοντας στη λογική των συνεργείων. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε και τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας η οποία κατέχει την απαραίτητη γνώση και διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να προχωρήσουμε μπροστά».

Ο κ. Χατζής από την πλευρά του τόνισε ότι συζήτησε με τον δήμαρχο και πως ό,τι συζήτησαν ελπίζει «να μετουσιωθεί σε στήριξη του τουριστικού κλάδου ως μια συνειδητή επιλογή και όχι ως αναγκαιότητα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back