Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 20-09-2016, 09:36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις τελευταίες μέρες του Σεπτεμβρίου, ξεκινάει η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. 

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, όσοι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν υποβάλλει αιτήσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά το μήνα Ιούλιο, θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για δύο μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο). 

Αντίστοιχα, οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό τους για το μήνα Σεπτέμβριο. 

Η διαδικασία παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας από τους δικαιούχους ΚΕΑ, εξαρτάται από την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους. 

Για όσους δικαιούχους έχουν δηλώσει τράπεζα (Attica Bank) η οποία, αυτή τη στιγμή, δεν διαθέτει προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη πληρωμή θα γίνει κατ’ εξαίρεση εξολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίον δήλωσαν, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται. 

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΑ θα λειτουργήσει πιλοτικά έως το τέλος του έτους σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα. Απώτερος σκοπός είναι από την 1.1.17 και μετά να λειτουργήσει σε όλη την επικράτεια.

Τα ποσά ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα και φτάνουν ως και τα 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά στοιχεία, αλλά και πιθανά εισοδήματα ανά έτος.

Εάν σε κάποια οικογένεια υπάρχει ένα μικρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή τότε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προσαρμόζεται ώστε οι δικαιούχοι να συμπληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά, κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back dodoni back