ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά ο ηλεκτρονικός έλεγχος εισοδημάτων-καταθέσεων

Εικόνα του άρθρου Ξεκινά ο ηλεκτρονικός έλεγχος εισοδημάτων-καταθέσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2017, 17:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εφαρμογή μπαίνει από την ερχόμενη εβδομάδα το αυτόματο σύστημα διασταύρωσης τραπεζικών καταθέσεων και εισοδημάτων που δηλωθήκαν στην εφορία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής

Σε πρώτη φάση υπό έλεγχο βρίσκονται περίπου 1,2 εκατ. ΑΦΜ (που εμφανίζονται στα 65 CD που έχει το υπουργείο Οικονομικών). Παράλληλα ετήσιες καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ ή συνολικές καταθέσεις πάνω από 300.000 μέσα σε έναν χρόνο που δεν αντιστοιχούν με τα δηλωθέντα εισοδήματα θα κινητοποιούν τις ελεγκτικές αρχές.

Όσοι εντοπιστούν με αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν μέχρι το τέλος Μαΐου στη ρύθμιση της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης και να απαλλαγούν από τις ποινικές κυρώσεις για φοροδιαφυγή, καταβάλλοντας τον φόρο που προβλέπεται στη ρύθμιση. 

Εάν ενταχθούν στη ρύθμιση, πρέπει να πληρώσουν τον φόρο που προκύπτει σε 30 ημέρες ή διαφορετικά να υπαχθούν στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η εφορία διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου εκτός των στοιχείων που θα αποκαλύψουν οι φορολογούμενοι, συνολικά των εισοδημάτων τους και των περιουσιακών τους στοιχείων ακόμα και για τη χρήση που αφορά η δήλωση που θα υποβάλουν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back