ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξανά για τη «Μέριμνα»

Εικόνα του άρθρου Ξανά για τη «Μέριμνα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2019, 16:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα της Μέριμνας ήρθε προ ημερών για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Τώρα, το σωματείο Εργαζόμενων Ιδιωτικής Υγείας-Πρόνοιας έχει ανακοίνωση για τη γενική συνέλευση που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Το εργασιακό ζήτημα που υπάρχει (το περιφερειακό συμβούλιο συμφώνησε σε ψήφισμα στήριξης των εργαζόμενων) δεν φαίνεται να λύνεται, τουλάχιστον με όσα αναφέρει το Εργατικό που κάνει λόγο για «καλοστημένη παράσταση».

«Η απερχόμενη διοίκηση έκανε προσπάθεια να βάλει σε αντιπαράθεση γονείς και εργαζομένους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Δ.Σ δεν συζητούσε ζητήματα για τα παιδία, γιατί (δήθεν) ασχολούταν πολύ με τους ‘γκρινιάρηδες’ εργαζομένους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στη συνέχεια εξέλεξαν το νέο Δ.Σ, και πέρασαν σχεδόν 4 ώρες περιπαίζοντας τον συγκεντρωμένο κόσμο και ψάχνοντας αστείες προφάσεις, κατέληξαν ότι δεν μπορούν να συζητήσουν το φλέγον θέμα την επαναπρόσληψης γιατί ‘δεν είχαν απαρτία’».

Το σωματείο καταγγέλλει τακτικισμούς εκ μέρους μελών της διοίκησης και ότι «δεν περιπαίζουν μόνο τους δεκάδες εργαζομένους και γονείς που παραβρέθηκαν εκεί, τους δεκάδες που έχουν υπογράψει κείμενο στήριξης στους απολυμένους, το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου κ.λπ. αλλά το πιο σημαντικό είναι πως με της στάση τους διαιωνίζουν ένα πρόβλημα που βασανίζει εκατοντάδες ανθρώπους στην πόλη».

Ζητάει από τους γονείς να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων. « Σήμερα είναι η ώρα, γονείς και εργαζόμενοι να βάλουμε εμπόδιο στον κατήφορο που έχουν πάρει οι δομές της ΜΕΡΙΜΝΑΣ και να απαιτήσουμε από την διοίκηση να σηκώσει το κεφάλι από τα λογιστικά της κιτάπια και να αντικρίσει τις ανάγκες τις δικές σου, του παιδιού σου αλλά και τις δικές μας σαν εργαζόμενοι» τονίζει.

Καταλήγει ζητώντας οριστική λύση την οποία περιγράφει ως εξής: «Δεν είναι άλλη από την πλήρη ευθύνη του κράτους για την χρηματοδότηση και την λειτουργία όλων των δομών της φροντίδας- πρόνοιας. Και εδώ έχουμε πολλά να πούμε για την στήριξη τόσο της σημερινής κυβέρνησης, όσο και των προηγούμενων στις δομές μας που όχι απλώς δεν ήταν καμία, αλλά έστρωσαν το έδαφος για την απαξίωσή τους για να μπορέσει να ανοίξει το έδαφος των ιδιωτικών δομών που θησαυρίζουν».

Δίνει τέλος ραντεβού στη νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 20.30.





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back