Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

3.591 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. σε έναν μήνα

Εικόνα του άρθρου 3.591 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. σε έναν μήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2017, 16:15
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χιλιάδες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βεβαίωσαν για έναν ακόμη μήνα τα τμήματα Τροχαίας, σε ολόκληρη την Ήπειρο, στο πλαίσιο των ελέγχων για θέματα οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 3.591 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Έτσι βεβαιώθηκαν 876 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 28 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 51 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 56 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 84 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 35 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, μία για παραβίαση προτεραιότητας, 18 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 36 για αντικανονικό προσπέρασμα, 22 για αντικανονικούς ελιγμούς και 20 παραβάσεις για φθαρμένα ελαστικά.

Επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 65 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 139 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Εν τω μεταξύ, τον προηγούμενο μήνα σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα, ενώ δεν καταγράφηκε ούτε ένα θανατηφόρο δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, τον μήνα που πέρασε, σημειώθηκαν 5 τροχαία ατυχήματα, έναντι 10 που είχαν σημειωθεί τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Ακόμη σε όλη την Ήπειρο, δεν είχαμε κανένα θανατηφόρο τροχαίο (έναντι 3 το 2016), ενώ σημειώθηκαν ένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2016) και 4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2016).

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες, έναντι 20 το 2016 και πιο συγκεκριμένα, υπήρξε ένας σοβαρά τραυματίας (όπως το 2016) και 8  ελαφρά τραυματίες (έναντι 16 το 2016).

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβίαση προτεραιότητας, ολισθηρότητα του οδοστρώματος, καθώς και έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back