ΓΙΑΝΝΕΝΑ

28ης Οκτωβρίου: κλείνει το αριστερό ρεύμα ανόδου

Εικόνα του άρθρου 28ης Οκτωβρίου: κλείνει το αριστερό ρεύμα ανόδου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2023, 16:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Aπό την Κυριακή 30 Ιουλίου, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων στο αριστερό ρεύμα ανόδου της οδού 28ης Οκτωβρίου, ενώ θα δεσμευτεί και το αντίστοιχο πεζοδρόμιο, από τη συμβολή της οδού με τη οδό Χαριλάου Τρικούπη έως τους κεντρικούς φωτεινούς σηματοδότες.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Τροχαίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κι αυτό επειδή ξεκινά από τον Δήμο Ιωαννιτών το έργο της διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων της 28ης Οκτωβρίου που θα οδηγήσει σε κατάργηση των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με το κόστος της σύμβασης να ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ.

Το έργο δεν περιλαμβάνει μόνο μεγαλύτερα πεζοδρόμια στον κεντρικό αυτόν οδικό άξονα, αλλά και παρεμβάσεις και σε γειτονικούς δρόμους.

Συνολικά, οι παρεμβάσεις θα αναπτυχθούν στις οδούς 28ης Οκτωβρίου, στην προέκταση της Χαριλάου Τρικούπη και στις οδούς Φώτου Τζαβέλα, Ν. Μπότσαρη, Κ. Φρόντζου και τη Δαγκλή.

ΣΧΟΛΙΑ
Πάνος
Πεζοδρόμια παντού, πάρκινγκ πουθενά
Tracka
Ο στόχος ποιος είναι; Να ερημώσει το κέντρο; Όσοι δεν ζουν στο κέντρο πως ακριβώς θα πάνε; Που θα αφήσουν τα αυτοκίνητα τους και τώρα πια και τα μηχανάκια; Αλλά και αυτοί που ζουν στο κέντρο θα πρέπει να πετάξουν τα οχήματα τους αφού δεν υπάρχουν θέσεις ε; Θα τη βρουν μπροστά τους οι καταστηματάρχες την μειωμένη κίνηση. Να αρχίσει ο κόσμος να παίρνει το μετρό ίσως είναι μια λύση... Το τελευταίο αστικό φεύγει 22:00 παρεμπιπτόντως, όσοι δουλεύουν ακόμα μετά τις 10 το βράδυ θα γυρίζουν με τα πόδια; Το πάρκινγκ στην πλατεία κλείνει το βράδυ (lol). Και γενικότερα είναι ακριβό σπορ να πληρώνεις για να παρκάρεις.
Αγλαΐα
Απαράδεκτο, έχετε χαλάσει τα πάντα, οι γιατροί είναι στο κέντρο κ δεν μπορούμε να πάμε, τα πάρκινγκ που είναι, τι ακριβώς κάνετε?
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Πρώτα να φροντίζετε για δωρεάν χώρους πάρκινγκ και μετά να φτιάχνετε τα πεζοδρόμια. Δεν βρίσκεις πουθενά πια. Εκτός αν θέλετε να πληρώνουμε και τότε το θέμα αλλάζει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3