δεη πισω tc1
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

17 goals στο παιχνίδι με την ΑΕΚ

Εικόνα του άρθρου 17 goals στο παιχνίδι με την ΑΕΚ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2017, 19:01
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τις δυνάμεις του με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ενώνει ο ΠΑΣ Γιάννινα με σκοπό την ενημέρωση και την προβολή των 17 Στόχων (Goals) του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού της τελευταίας αγωνιστικής με την ΑΕΚ την Κυριακή 30 Απριλίου, οι παίκτες του ΠΑΣ και της ΑΕΚ θα φωτογραφηθούν πίσω από ένα μεγάλο πανό με τους 17 Στόχους, ενώ τα 22 παιδιά των συνεργαζόμενων με τον ΠΑΣ ακαδημιών ποδοσφαίρου που θα συνοδεύουν τους 22 παίκτες και τους διαιτητές θα φορούν μπλουζάκια που θα απεικονίζουν το λογότυπο των 17 Στόχων.

Τι είναι οι 17 Στόχοι;

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η σύνοδος του ΟΗΕ υιοθέτησε 17 συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για την εξάλειψη της φτώχειας, της πείνας, των ανισοτήτων, τη βελτίωση της ευημερίας, της αξιοπρεπούς εργασίας και της εκπαίδευσης στον κόσμο.     

Για την υλοποίηση των στόχων αυτών ο ΟΗΕ έχει ξεκινήσει μία παγκόσμια ενημερωτική εκστρατεία την οποία υλοποιεί σε συνεργασία με κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, εκπαιδευτικά ιδρύματα και τον επιχειρηματικό κόσμο. Σημαντικότατο ρόλο στη προσπάθεια αυτή διαδραματίζει και η συνεργασία του ΟΗΕ με τον κόσμο του αθλητισμού. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της συνεργασίας με τον κόσμο του αθλητισμού και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, τα Ηνωμένα Έθνη πρότειναν στη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την ιστορική ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες, να είναι ένα παιχνίδι-γιορτή για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και το κοινό μέλλον του κόσμου.

Εκτός από το παιχνίδι αυτό, ο ΠΑΣ Γιάννινα και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προγραμματίσει και μία σειρά άλλων σχετικών εκδηλώσεων, όπως είναι η συνάντηση του υπεύθυνου επικοινωνίας στα Ηνωμένα Έθνη Δημήτρη Φατούρου με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας. 

Επίσης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Run and Out, ενώ ο κάθε παίκτης θα έχει την ευκαιρία να φωτογραφηθεί ξεχωριστά με το λογότυπο του Στόχου που θεωρεί ως τον πιο σημαντικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back