ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«1+5 δεσμεύσεις» από τον Γ. Ζάψα

Εικόνα του άρθρου «1+5 δεσμεύσεις» από τον Γ. Ζάψα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2019, 01:34
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, ενώπιον Ηπειρωτών της Αθήνας αλλά και υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν εκεί ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, οι υφυπουργοί Παιδείας Μερόπη Τζούφη, Εργασίας Κώστας Μπάρκας,  ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΔΗΜ.ΑΡ., ο Σάκης Παπαθανασίου από το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών κ.α.

Επίσης, μίλησαν φίλοι και συνεργάτες του, ενώ ο Γιάννης Σκοπούλης τόνισε ότι «είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει πράξη τη σύνθεση και τη συναίνεση».

Όσο για τις «1+5» δεσμεύσεις, ο κ. Ζάψας τόνισε στην ομιλία του ότι είναι αφενός η «η ριζική αλλαγή στη διοίκηση της περιφέρειας» η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στα συνεταιριστικά σχήματα, η αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου με βαρύτητα στις ΑΠΕ, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην κατεύθυνση της αειφορίας και κυκλικής οικονομίας, την ενίσχυση και ολοκληρωμένη παρέμβαση στην κοινωνική πολιτική.

«Ζητάμε την ψήφο σας για μια Ήπειρο με εξωστρέφεια, με παραγωγή, με υποδομές. Για μια Ήπειρο που θα στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της, και ιδιαίτερα στους νέους. Για μια Ήπειρο που όλοι θέλουμε. Για την Ήπειρο των ονείρων μας», κατέληξε.

Σε άλλα σημεία του λόγου του είπε ότι «η κυβέρνηση έχει κανονικοποιήσει τον κεντρικό σχεδιασμό, δίνει την δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση, μέσα από τον Κλεισθένη Ι αλλά και τον Κλεισθένη ΙΙ, που ακολουθεί, να ανασυνταχτεί, να συνθέσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει, με τρόπο δημοκρατικό, ανοιχτό και κοινωνικά επωφελή».

Μιλώντας για τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, είπε ότι «έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του με την απλή αναλογική. Ας τον κρίνουν οι πολίτες γι’ αυτό. Ας αναλώνεται στις προεκλογικές,  εσωτερικές κόντρες και αντιπαλότητες στον δικό του πολιτικό χώρο».

Επίσης, για το ΚΙΝΑΛ και την περιφερειακή του παράταξη, «αντί για συνεργασίες και συναίνεση, για συνένωση των προοδευτικών δυνάμεων στην  τοπική αυτοδιοίκηση, όπως ζητά και χρειάζεται η κοινωνία, φαίνεται πως προτιμά την περιχαράκωση».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back