Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Το 15% απουσιάζει από τις τάξεις»

Εικόνα του άρθρου «Το 15% απουσιάζει από τις τάξεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2021, 19:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνο Καμπουράκη επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «περίπου το 15% των μαθητών και των εκπαιδευτικών της Ηπείρου απουσιάζει από τη διδασκαλία στις τάξεις», με βάση τα στοιχεία που καταγράφονται στην πλατφόρμα των self-tests και αφορούν κυρίως τον νομό Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη, δημόσια ενημέρωση για τα αποτελέσματα των self tests, από το Υπουργείο Υγείας ή το Παιδείας.

Η κα Τζούφη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει ληφθεί κανένα επιπλέον μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων».

Κατηγόρησε το Υπουργείο Παιδείας ότι «δεν μερίμνησε ούτε για τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, ούτε εξέτασε το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα σχολεία με εναλλασσόμενες βάρδιες» και ταυτόχρονα, το πρόγραμμα εμβολιασμού προχωράει αργά.

Ακόμα, αναφέρθηκε στα 100 περίπου προσφυγόπουλα που παραμένουν αποκλεισμένα από την εκπαιδευτική διαδικασία, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ηθελημένη αδιαφορία και αναλγησία, υπογραμμίζοντας πως η κατάργηση του ΑΜΚΑ των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, τα αποκλείει ακόμα και από την προμήθεια self-test».

Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Καμπουράκη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο χώρο της εκπαίδευσης για την επαναλειτουργία των σχολείων, λέγοντας ότι «είναι προτάσεις και μέτρα που έχουν δοκιμαστεί διεθνώς. Τα έχουν εισηγηθεί και οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας επιλέγουν να κωφεύουν εδώ και ένα χρόνο, ανοιγοκλείνοντας τα σχολεία χωρίς καμία προετοιμασία».

Τέλος, τόνισε ότι «η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για τα κλειστά σχολεία και την προβληματική τηλεκπαίδευση, αντιμετωπίζει την πανδημία ως ευκαιρία για αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που εντείνουν τους αποκλεισμούς στην εκπαίδευση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back