Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

12 νέοι μαθητές στα Μάρμαρα

Εικόνα του άρθρου 12 νέοι μαθητές στα Μάρμαρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2019, 19:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από την ερχόμενη εβδομάδα, 12 παιδιά προσφύγων θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν σχολείο στα Μάρμαρα. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων στον Δήμο Ιωαννιτών είναι από τα σχολεία με τμήμα υποδοχής προσφύγων, όπως αυτά ορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Τα νέα πάντως δεν έτυχαν και της καλύτερης υποδοχής από την τοπική κοινωνία των Μαρμάρων, που εξέφρασε τη διαφωνία της. Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα, υπήρχε μια αναστάτωση στο χωριό, με τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων να δέχεται τις πιέσεις.

Πριν από δύο μέρες, στα Μάρμαρα βρέθηκαν δύο αντιδήμαρχοι, η Νατάσα Τύρου-Ούζα, υπεύθυνη και για τη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων, και ο Γιάννης Αϊβατίδης, υπεύθυνος για την παιδεία, αλλά και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης. Η ενημέρωση ήταν απαραίτητη για να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις και οι όποιες παρανοήσεις. «Στο τέλος όλα πήγαν καλά. Η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Από τη Δευτέρα τα παιδιά θα πάνε σχολείο» δηλώνει στον «Τύπο Ιωαννίνων» ο κ. Καμπουράκης. Οι νέοι μαθητές του σχολείου θα έρχονται από το camp του Κατσικά με λεωφορείο. Τη μετακίνηση των μαθητών έχει αναλάβει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος ολοκλήρωσε τις σχετικές διαδικασίες.

Για «αίσια έκβαση» κάνει λόγο και ο αντιδήμαρχος κ. Αϊβατίδης, ο οποίος συμπληρώνει ωστόσο ότι «τα τμήματα υποδοχής δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Εκπαίδευσης».

Οι ώρες των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας των παιδιών προσφύγων θα γίνονται σε διπλανό από το Δημοτικό Σχολείο κτίριο, το οποίο ήταν κάποτε νηπιαγωγείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back