ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπουργός εγκαινίων και… απολύσεων

Εικόνα του άρθρου Υπουργός εγκαινίων και… απολύσεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2024, 20:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος πήγε στα δύο νοσοκομεία της πόλης και είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το «Χατζηκώστα» όπου επιθεώρησε τις εργασίες διαμόρφωσης ΜΕΘ για ασθενείς με COVID και την «αναβάθμιση και αναδιαρρύθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και την αναβάθμιση και ανακαίνιση του Ακτινολογικού Τμήματος» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο κ. Γεωργιάδης έκανε τα εγκαίνια της μονάδας Παραγωγής Οξυγόνου.

Τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης εκτελούμε ήδη γιγαντιαία έργα για τα ΤΕΠ και των δύο νοσοκομείων και μέσω των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης πολλά χρήματα προορίζονται για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο».

Ο κ. Γεωργιάδης είχε συνάντηση και με διοικητικό προσωπικό και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.

Εκεί, φέρεται να ξεκαθάρισε ότι ρητή θέση του Υπουργείου Υγείας ότι οι συμβασιούχοι, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, απολύονται.

Σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών, το επιχείρημά του είναι ότι πρόκειται για συμβασιούχους και το γνώριζαν εξαρχής, το οποίο οι εργαζόμενοι αντικρούουν λέγοντας ότι καλύπτουν σημαντικές θέσεις και ότι είναι απαραίτητο προσωπικό και ότι παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και ότι δεν εργάζονται ως επικουρικό προσωπικό, αλλά καλύπτουν ουσιαστικά οργανικές θέσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να αντέτεινε ότι «είμαστε υπό μνημονιακή επιτήρηση».

Επίσης, σε ό,τι αφορά τα απογευματινά χειρουργεία και την περίπτωση της επέμβασης σε ασθενή με καρκίνο, που τελικά μεταφέρθηκε στο πρωινό ωράριο, ο υπουργός επιχείρησε να απέλθει οποιασδήποτε ευθύνης, μεταθέτοντάς τη στο διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό, ποια χειρουργεία δηλαδή θα είναι «επιλέξιμα» για να γίνουν επί πληρωμή και ποια πρέπει να γίνονται κανονικά, για τους ασφαλισμένους.

Ο υπουργός Υγείας έχει υπερασπιστεί φλογερά την απόφασή του να επιβάλλει περαιτέρω δαπάνες στους ασφαλισμένους που πρέπει να υποβληθούν σε επέμβαση, με την αντίληψή του για την «επιχειρηματική υγεία», η οποία δεν έχει πάντως σχέση με την υποχρέωση για δημόσια, ολοκληρωμένη περίθαλψη.

Σημειωτέον ότι ο σύλλογος εργαζόμενων στο ΠΓΝΙ, όπου έχει πλειοψηφία η ΔΑΚΕ, «οικεία» συνδικαλιστική οργάνωση στον υπουργό, του κατέθεσε υπόμνημα που ζητούσε παρεμβάσεις και για τους συμβασιούχους, αλλά και για τα απογευματινά χειρουργεία.

Ο υπουργός μάλλον δεν το έλαβε σοβαρά υπόψη…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back