ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογραφές για το «Κέντρο για το Παιδί»

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για το «Κέντρο για το Παιδί»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2021, 17:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη σύμβαση για τη δημιουργία ενός Κέντρου για το Παιδί στις εγκαταστάσεις του πρώην ασύλου ανιάτων, στην οδό Λαμπρίδου, υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη μελέτη, στους χώρους του πρώην ασύλου ανιάτων θα κατασκευαστεί κτίριο ΚΔΑΠ-ΜεΑ επιφάνειας 635 τ.μ., το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους (αίθουσες-γραφεία) για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους.


Θα κατασκευαστεί επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τ.μ. το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και εξοπλισμένος με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Στεγασμένους υπαίθριους χώρους, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα (παιχνίδια) κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από άτομα με αναπηρία, διαδρομές ποδηλάτου, χώρους πρασίνου και θέσεις στάθμευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Ελισάφ ζήτησε από τον ανάδοχο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες ώστε αυτές να ολοκληρωθούν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Σε δήλωσή του τόνισε ότι χρειάστηκε μία τεράστια προσπάθεια προκειμένου να απεμπλακεί η συγκεκριμένη παρέμβαση και να φτάσει σήμερα στη φάση της υλοποίησης. «Τα δύσκολα είναι πίσω μας... Είμαστε πεπεισμένοι ότι στον χρόνο που προβλέπεται θα έχουμε παραδώσει ένα πραγματικό στολίδι που αφενός θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι του κέντρου και αφετέρου θα απαντήσει σε απαιτήσεις πολλών οικογενειών», τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος αναφέρθηκε στην «επίπονη προσπάθεια των υπηρεσιών του Δήμου» και ευχαρίστησε όλους όσους (χωρίς να τους κατονομάσει) συνέβαλαν στο αποτέλεσμα.

Τη λειτουργία του Κέντρου για το Παιδί, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα αναλάβει ο ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back