ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπηρεσία Καθαριότητας: Με νέα απορριμματοφόρα, αλλά με προσωπικό που δεν φτάνει

Εικόνα του άρθρου Υπηρεσία Καθαριότητας: Με νέα απορριμματοφόρα, αλλά με προσωπικό που δεν φτάνει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2023, 16:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με εννέα νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για οχήματα που προμηθεύτηκε ο Δήμος από πόρους του ΕΣΠΑ αλλά και από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου με τους αντιδημάρχους Ευάγγελο Πήχα και Αριστείδη Παππά και τον γενικό γραμματέα του Δήμου Βασίλη Ζωγράφο επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του Δήμου όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους και τους ευχαρίστησαν για την συνεργασία που είχαν.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι τα τέσσερα από τα εννέα απορριμματοφόρα έχουν ενταχθεί ήδη στην καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας και θα ακολουθήσει άμεσα η κυκλοφορία των δύο απορριμματοφόρων για τα βιοαπόβλητα.

Η γραφειοκρατική διαδικασία για την ένταξη του συνόλου των νέων οχημάτων στο στόλο του Δήμου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους που καταφέραμε και ολοκληρώσαμε τις συμβάσεις για την προμήθεια των νέων οχημάτων. Με τον εκσυγχρονισμό του στόλου και την προσθήκη των νέων οχημάτων βελτιώνονται οι συνθήκες εργασίες και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς τους πολίτες στην αποκομιδή των απορριμμάτων» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι το σοβαρό πρόβλημα στην υπηρεσία παραμένει η υποστελέχωση.

«Υπάρχει πενία στο προσωπικό και είναι αδήριτη ανάγκη ο νέος εσωτερικός οργανισμός του Δήμου που μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Ελπίζω και το κράτος να κατανοήσει την ανάγκη ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης με προσωπικό» υπογράμμισε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3