Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Yahoo: Όλοι οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν στην κυβερνοεπίθεση του 2013

Εικόνα του άρθρου Yahoo: Όλοι οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν στην κυβερνοεπίθεση του 2013
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2017, 11:30
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τελικά κανείς δεν έμεινε αλώβητος από την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η Yahoo το 2013. Σήμερα η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε ότι 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί, όσους δηλαδή φιλοξενούσε στην πλατφόρμα της τη χρονιά εκείνη, παραβιάστηκαν.

Η Yahoo ανακοίνωσε χθες ότι μια περαιτέρω έρευνα σχετικά με την παραβίαση του 2013 έφερε στο φως νέα στοιχεία. Η εταιρεία πιστεύει τώρα ότι όλοι λογαριασμοί της είχαν επηρεαστεί και όχι μόνο ένα δισεκατομμύριο, όπως αρχικώς πίστευε. 

Ανάμεσα στις πληροφορίες στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση οι χάκερ, πιθανόν συγκαταλέγονται τα ονόματα των χρηστών, οι διευθύνσεις e-mail, οι τηλεφωνικοί αριθμοί, οι ημερομηνίες γέννησης, οι κωδικοί που ήταν κρυπρογραφημένοι με τον αδύναμο αλγόριθμο MD5 και, σε μερικές περιπτώσεις, ερωτήσεις και απαντήσεις ασφάλειας, είτε κρυπτογραφημένες είτε όχι.

Η Yahoo αναφέρει πως όσοι διεξήγαγαν τον έλεγχο δεν πιστεύουν πως έχουν υποκλαπεί μη κρυπτογραφημένοι κωδικοί, δεδομένα πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, καθώς «δεν αποθηκεύονται στο σύστημα που η εταιρεία πιστεύει ο δέχθηκε την επίθεση».

Προσπαθώντας να υποβαθμίσει το χτύπημα που δέχθηκε η εταιρεία για την παραβίαση του 2013, και αποκαλύφθηκε το 2016(!) υποστήριξε ότι «έλαβε μέτρα για την προστασία όλων των λογαριασμών».

Περισσότερες πληροφορίες για την ασφάλεια των λογαριασμών σας στην Yahoo μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back