Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Μ. Τζούφη: «Χρειάζεται αλλαγή της περιβαλλοντικής πολιτικής»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Χρειάζεται αλλαγή της περιβαλλοντικής πολιτικής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2023, 00:42
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

«Έχει έρθει η ώρα να συμφωνήσουμε πως δεν νοείται βιώσιμη ανάπτυξη δίχως συγκροτημένη πολιτική για το περιβάλλον, διαφάνεια και εφαρμογή των κανόνων»: Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Μερόπη Τζούφη, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.

Οι αναφορές της δε, γίνονται συγκεκριμένες.

«Δεν νοείται να μιλάμε για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όταν ξεδιπλώνονται σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού, όταν οι κυβερνήσεις λειτουργούν σαν γραφεία τακτοποίησης αυθαιρέτων και επανακαθορίζουν αυθαίρετα τα όρια των οικισμών (βλ. Πάπιγκο). Επίσης, η πλειοψηφία της Βουλής δεν μπορεί να ψηφίζει αντιπεριβαλλοντικούς νόμους (πχ: 4685/2020) και να καταργεί τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τη στιγμή που οι Δασικοί Χάρτες, το Κτηματολόγιο και τα προεδρικά διατάγματα για τις περιοχές Natura και τη λίμνη των Ιωαννίνων, παραμένουν ανολοκλήρωτα» αναφέρει.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο φαινόμενο της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ενώ επαναλαμβάνει ότι η εξόρυξη υδρογονανθράκων «δεν μπορεί να έχει θέσει σε ένα «πράσινο» μέλλον».

Κλείνει υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή της περιβαλλοντικής και κλιματικής πολιτικής, θέτοντας στο επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την άνευ όρων διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back