ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Χρ. Γρίβας: Ευχαριστίες, μια συγγνώμη και ένα κάλεσμα

Εικόνα του άρθρου Χρ. Γρίβας: Ευχαριστίες, μια συγγνώμη και ένα κάλεσμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2023, 15:41
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Τις ευχαριστίες του σε όσους και όσες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τον ίδιο, εκφράζει ο Χρήστος Γρίβας, ο οποίος συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σε ανακοίνωσή του. Ευχαριστίες που έρχονται «μετά την πρέπουσα σιωπή και τον απαραίτητο αναστοχασμό» όπως αναφέρει, και οι οποίες απευθύνονται και σε όσους/ες συμμετείχαν στις εκλογές και δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. «Η ευθύνη είναι δική μας που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε» αναφέρει. 

Εκτός από τις ευχαριστίες όμως, ο κ. Γρίβας ζητά συγγνώμη «από όσους διαψεύσαμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους, ειδικότερα από εκείνους που όλο το προηγούμενο διάστημα καλοπροαίρετα κατέθεταν την αγωνία για την ‘πλεύση’ μας και εμείς επιμέναμε ότι είναι ‘στραβός ο γιαλός’».

Εστιάζοντας στο μέλλον, επισημαίνει ότι πρέπει να διορθωθούν στρατηγικές ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

«Δεν έχουμε δικαίωμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, στην εσωστρέφεια, στην αμετροέπεια και στις αντιπαραθέσεις που ακόμα και τώρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ορισμένοι δεν τις αποφεύγουν δείχνοντας πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τη λαϊκή ετυμηγορία» υπογραμμίζει.

Προσθέτει ότι είναι αναγκαία η δημιουργία μιας «δημοκρατικής πανστρατιάς για να ενισχύσουμε την προοδευτική παράταξη έναντι μιας Δεξιάς που, εάν δεν αποτραπεί στη δεύτερη κάλπη, θα είναι και ανεξέλεγκτη και εκδικητική [..]. Αυτό είναι το καθήκον μας ενόψει των επόμενων εκλογών. Να απευθυνθούμε σε αυτούς τους πολίτες με τη σιγουριά αλλά και με τη σεμνότητα που επιβάλει η κατάσταση, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας, βασικός εκφραστής της προοδευτικής παράταξης».  


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3