ΘΕΑΤΡΟ

«Χοηφόροι» του Αισχύλου στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου «Χοηφόροι» του Αισχύλου στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2019, 12:00
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη δεύτερη κατά σειρά τραγωδία του Αισχύλου στην τριλογία Ορέστεια «Χοηφόροι» ανεβάζουν το Θέατρο Νέου Κόσμου και η ομάδα Terre de Semis στις 16 και 17 Μαρτίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

 Η ομάδα Terre de Semis έρχεται αντιμέτωπη με τον πυρήνα και την αφετηρία του Θεάτρου και της έννοιας του Χορού. «Ο τελευταίος εκπροσωπείται από το σύνολο των ηθοποιών/αφηγητών που θα καλούνται σε διάφορους αριθμητικούς συνδυασμούς να μας αφηγηθούν την ιστορία(μονοφωνικά ή πολυφωνικά) σε μια μορφή τελετουργίας, που προετοιμάζει το θεατή για το μεγάλο συμβάν. Θα αποτελέσει το σύνολο των πολιτών που ποθούν να αναβιώσουν την ιστορία μιας πόλης που βουλιάζει στην αδικία και της έλευσης του Ορέστη που θα διαλύσει και θα επανιδρύσει την τάξη. Όλοι οι πολίτες, εξόριστοι, στους δρόμους, υποτάσσονται σε μια αλόγιστη εξουσία. Οι ηθοποιοί/αφηγητές σκυταλοδρόμοι σε έναν αγώνα, στη μέση του χρονικού πουθενά» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Ειρήνη Φαναριώτη και ερμηνεύουν: Λάζαρος Βαρτάνης, Άρης Λάσκος, Δήμητρα Μητροπούλου, Ειρήνη Φαναριώτη. Συμμετέχει η Αμαλία Μουτούση (βίντεο προβολή).

Εισιτήρια: 12€, 8€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ).
Προπώληση στο ταμείο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back