ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Χειρότερα και από το νόμο Διαμαντοπούλου»

Εικόνα του άρθρου «Χειρότερα και από το νόμο Διαμαντοπούλου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2019, 17:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε συναίνεση μόνο στην ακροδεξιά «Ελληνική Λύση» για την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου και η πρώτη «μάχη» στη Βουλή πέρασε με πολλές αντιπαραθέσεις  και διαξιφισμούς.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, μίλησε για τα της εκπαίδευσης, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου στα Γιάννενα, ως μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε, ότι εκτός από την, έμφορτη με συμβολισμούς επιμονή της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο, υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι που ωθούν την κυβέρνηση.

«Το κάνουν γιατί θα βρούνε αντίδραση σε πράγματα που ετοιμάζουν από το φθινόπωρο» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Παιδείας, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση είναι σε μόνιμη γραμμή «απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου» ακριβώς γιατί επιθυμεί να στηρίξει την ιδιωτική εκπαίδευση, εις βάρος του.

«Η κατάσταση είναι χειρότερη και από το νόμο Διαμαντοπούλου» τόνισε η κα Τζούφη, λέγοντας ότι η ΝΔ και η παράταξή της στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ, αντιμετώπισαν εχθρικά την «έκθεση Παρασκευόπουλου» που συμπέρανε ότι τα περιστατικά εγκληματικότητας, σε πολύ συγκεκριμένα ΑΕΙ της χώρας, δεν μειώθηκαν με την εφαρμογή εκείνου του νόμου.

Κατά τα λοιπά, η βουλευτής έκφρασε την έντονη ανησυχία της για μια σειρά ζητήματα:

  • Για τα διετή προγράμματα αμφισβήτησε ευθέως τα λεγόμενα της υπουργού κας Κεραμέως, λέγοντας ότι τα γνωστικά αντικείμενα δεν συνέπεφταν με αυτά των ΙΕΚ και ότι η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη.
  • Για τη Νομική Πάτρας τόνισε ότι η δικαιολογία της «πληθώρας πτυχιούχων» δεν δικαιολογείται, τη στιγμή που υπάρχει εισροή χιλιάδων νέων δικηγόρων από τα πανεπιστήμια της Κύπρου.
  • Για τη μείωση των εισακτέων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιφάσκει, όταν μιλάει για «προσέλκυση» ξένων φοιτητών που θα πληρώνουν δίδακτρα
  • Για τα ερευνητικά ινστιτούτα, ένα από τα οποία θα λειτουργήσει (;) και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τόνισε ότι δεν είναι ορατές οι διαθέσεις της κυβέρνησης. Μετέφερε όμως τη συζήτηση στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ προτίθεται να φέρει «νόμο-πακέτο» για την εκπαίδευση μέχρι τον Δεκέμβριο, όπου θα γίνει «επανεξέταση» του εκπαιδευτικού χώρου. Η κα Τζούφη προειδοποίησε επίσης ότι επίκειται απελευθέρωση των διδάκτρων των μεταπτυχιακών.
  • Για τους διορισμούς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αλλαγή στάσης που αυτή τη στιγμή, μεταφράζεται σε «αναμονή», λέγοντας ότι η χρηματοδότηση των νέων θέσεων εργασίας είναι εξασφαλισμένη.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back