ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το X θα αφαιρέσει τη δυνατότητα αποκλεισμού λογαριασμών

Εικόνα του άρθρου Το X θα αφαιρέσει τη δυνατότητα αποκλεισμού λογαριασμών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2023, 12:05
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μια ακόμη αμφιλεγόμενη κίνησή του: Το Χ (πρώην Twitter) θα καταργήσει μια προστατευτική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν άλλους λογαριασμούς.

Η λειτουργία αποκλεισμού στο X επιτρέπει σε έναν χρήστη να περιορίσει συγκεκριμένους λογαριασμούς από το να επικοινωνούν μαζί του, να βλέπουν τις αναρτήσεις του ή να τον ακολουθούν.

«Το μπλοκάρισμα πρόκειται να διαγραφεί ως "χαρακτηριστικό", εκτός από τα DMs», δήλωσε ο Musk σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα, αναφερόμενος στα άμεσα μηνύματα.

Είπε ότι το X θα διατηρήσει τη λειτουργία σίγασης, η οποία εμποδίζει έναν χρήστη να βλέπει συγκεκριμένους λογαριασμούς, αλλά, σε αντίθεση με το μπλοκάρισμα, δεν ειδοποιεί τον άλλο λογαριασμό για την ενέργεια αυτή.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης έχει περιγράψει τον εαυτό του ως απολυταρχικό της ελευθερίας του λόγου, αλλά ορισμένοι επικριτές έχουν πει ότι η προσέγγισή του είναι ανεύθυνη. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει αύξηση της ρητορικής μίσους και του αντισημιτικού περιεχομένου στην πλατφόρμα από τότε που ανέλαβε και ορισμένες κυβερνήσεις έχουν κατηγορήσει την εταιρεία ότι δεν κάνει αρκετά για να μετριάσει το περιεχόμενό της.

Η αφαίρεση ή ο περιορισμός της δυνατότητας αποκλεισμού μπορεί να φέρει το X σε σύγκρουση με τις κατευθυντήριες γραμμές που ενσωματώνονται στο App Store της Apple και στο Google Play της Alphabet.

Η Apple λέει ότι οι εφαρμογές με περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποκλείουν τους καταχρηστικούς χρήστες. Το Google Play Store λέει ότι οι εφαρμογές πρέπει να παρέχουν ένα σύστημα εντός της εφαρμογής για τον αποκλεισμό περιεχομένου και χρηστών που δημιουργούνται από χρήστες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back