ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«UTOYA, μια ξεχασμένη μέρα» με Θ. Γκόγκο και Ελ. Μουνδρούβαλη

Εικόνα του άρθρου «UTOYA, μια ξεχασμένη μέρα» με Θ. Γκόγκο και Ελ.  Μουνδρούβαλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2024, 10:58
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την παράσταση με το έργο του ιταλού συγγραφέα Edoardo Erba «UTOYA, μια ξεχασμένη μέρα», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόγκου, θα παρουσιάσει η Non Grata Productions στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) στις 11 και 12 Μαΐου. Θα δοθούν συνολικά τέσσερις παραστάσεις: στις 19:00 και στις 21:00. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η υπόθεση: Στις 22 Ιουλίου 2011, στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας, ένας ακροδεξιός εγκληματίας πυροβόλησε 69 από τους 560 νέους που είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά σε μια κατασκήνωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Στο σημείωμα της παράστασης αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η σφαγή στην Ουτόγια υπήρξε μια πολιτική σφαγή […]. Η Utoya είναι μια απόπειρα μνήμης και καταγγελίας χωρίς να κάνει ‘πολιτικό θέατρο’. Η Utoya είναι από μόνη της μια σύγχρονη τραγωδία. Κοιτάζοντάς την, είναι σαν να κοιτάζεις τη Μήδεια, τον Οιδίποδα, τις Βάκχες, με τη μόνη διαφορά ότι αυτό που αφηγείται, συνέβη μπροστά στα μάτια μας, μια ζεστή μέρα του Ιουλίου, λίγα, πολύ λίγα χρόνια πριν. Το είδαμε να συμβαίνει και στη χώρα μας. Πρέπει να προσέξουμε πολύ το ποιοι είμαστε, προς ποια κοινωνία οδεύουμε, να δώσουμε προσοχή, μεγάλη προσοχή, στον κόσμο που θέλουμε να αφήσουμε στα χέρια των παιδιών μας».

Οι συντελεστές:

Μετάφραση: Έλενα Μουνδρούβαλη

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κονταξής

Φωτογραφίες: Παντελής Κονσολάκης

Γραφιστικά: Άρης Σομπότης

Φωτισμοί: Θοδωρής Γκόγκος

Κατασκευές: Χρήστος Χαμζαλάρης

Παίζουν: Θοδωρής Γκόγκος και Έλενα Μουνδρούβαλη

Εισιτήριο: 15 ευρώ (https://www.more.com/theater/utoya-mia-ksexasmeni-mera-periodeia/). Τηλ. κρατήσεων 697 913 9705.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back