Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τζάμπολ ξανά στην Α1 γυναικών

Εικόνα του άρθρου Τζάμπολ ξανά στην Α1 γυναικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2021, 10:46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

Μετά από αιτήματα τεσσάρων μηνών, «αναταράξεις» λόγω απώλειας εσόδων, αποχωρήσεις παικτών λόγω απραξίας, ξεκινούν και πάλι τα πρωταθλήματα της Α1 μπάσκετ γυναικών, Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και Α1 χάντμπολ ανδρών και γυναικών, με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

Κάπως έτσι θα ξεκινήσει πάλι τους αγώνες ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC που συνεχίζει τις προπονήσεις, το «νεκρό» διάστημα.

Επίσης, στις προπονήσεις μπορούν να επιστρέψουν οι ομάδες ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής και της Α΄ εθνικής γυναικών, της Α2 μπάσκετ ανδρών και της Α΄ εθνικής ποδοσφαίρου σάλας ανδρών, υπό την προϋπόθεση της διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Η εισήγηση επιτρέπει το άνοιγμα των κλειστών κολυμβητηρίων (μία εβδομάδα μετά τα ανοιχτά), για αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο, υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών, καθώς άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση).

Για τη λειτουργία των κλειστών κολυμβητηρίων προβλέπεται ένα άτομο ανά 30 τεραγωνικά μέτρα κολυμβητικής δεξαμενής και διενέργεια εβδομαδιαίων τεστ, ενώ τα αποδυτήρια θα παραμείνουν κλειστά.

Τέλος, η επιτροπή έδωσε το «οκ» δόθηκε και για την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς την λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back