ΘΕΑΤΡΟ

«Τρωάδες» στο Νεοχωρόπουλο και στην Ανατολή

Εικόνα του άρθρου «Τρωάδες» στο Νεοχωρόπουλο και στην Ανατολή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/08/2019, 22:16
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Politheatro | performing arts ανεβαίνουν στο Νεοχωρόπουλο και στην Ανατολή Ιωαννίνων (στο Πνευματικό Κέντρο), στις 25 και 26 Αυγούστου αντίστοιχα, στις 21:00, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τους τοπικούς φορείς.

Τις «Τρωάδες» σκηνοθετεί ο Θοδωρής Γκόγκος ενώ η πρωτότυπη μουσική είναι του Περικλή Μπουλουχτσή. Παίζουν: Αναστασία Μοναστηρίδου, Δέσποινα Βαλσαμίδου, Στέλιος Βασιλείου, Χρύσα Καρρά, Λάμπρος Κορέλης, Ελένη Κουλογιάννη, Μάχη Κουνάβου, Κωνσταντίνα Λίγκα-Ραυτοπούλου, Κωνσταντίνα Νάστου, Αλέξανδρος Ντάκης, Κατερίνα Τσιλώνη και ο μικρός Θαλής Γκόγκος. Μουσική διδασκαλία ο Βασίλης Κονταξής και οργάνωση παραγωγής η Σεμέλη Παπαοικονόμου.

Η υπόθεση: Στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους, Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια θα δοθούν δώρο στους Αχαιούς, ενώ ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών. Οι φλόγες αφανίζουν την Τροία και οι γυναίκες, απελπισμένες, οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back