ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τριήμερο Πάσχα:Καλύτερα από πέρυσι

Εικόνα του άρθρου Τριήμερο Πάσχα:Καλύτερα από πέρυσι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2017, 16:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοντά στο 85% κατά μέσο όρο κινήθηκαν κρατήσεις στο νομό Ιωαννίνων το φετινό Πάσχα. Η κίνηση ήταν πολύ ικανοποιητική, τόσο για τα δεδομένα της εποχής, όσο και σε σύγκριση με πέρυσι, για διάφορους λόγους. Καταρχάς, η κίνηση στα εκτός πόλης καταλύματα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει η Ένωση Ξενοδόχων, ήταν μεγαλύτερη. Κινήθηκε γύρω στο 95%, κοντά στο απόλυτο δηλαδή, ενώ μέσα στην πόλη οι κρατήσεις κάλυψαν πάνω από το 75% των διαθέσιμων δωματίων. Οι κρατήσεις ήταν κυρίως για τρία βράδια και πολύ λιγότερες, για τέσσερα.

Το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος ήταν νωρίτερα από πέρυσι, λειτούργησε επίσης θετικά. Οι επισκέπτες προτίμησαν φέτος έναν ορεινό προορισμό για τις πασχαλινές διακοπές του και αυτό, αύξησε τις κρατήσεις στα Γιάννενα, σε συνδυασμό με την παράδοση νέων οδικών αξόνων. Μια παράμετρος που επισημαίνουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες του Ζαγορίου, είναι ότι φέτος το Πάσχα συνέπεσε για τα διάφορα θρησκευτικά δόγματα, οπότε ήταν αφορμή για ολιγοήμερες διακοπές και για ξένους επισκέπτες, στα Γιάννενα. Το Ζαγόρι ειδικά, επισκέφθηκαν Ολλανδοί, Γερμανοί και Ιταλοί τουρίστες. 

Ο  πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγορίου Μιχάλης Βλάχος αναφέρει επίσης ότι η εβδομάδα μέχρι την Κυριακή του Θωμά έχει πληρότητες που πλησιάζουν το 50%. «Η προσπάθεια προβολής συνεχίζεται για να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς τα χωριά του Ζαγορίου με συμμετοχή του Δήμου,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους φορείς των επαγγελματιών του τουρισμού (ΕΤΕΖ, ΖΕΝ κλπ) της περιοχής, σε διεθνείς εκθέσεις και με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο» συμπληρώνει.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back