ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ χωρίς αναφορές για θύματα

Εικόνα του άρθρου Τουρκία: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ χωρίς αναφορές για θύματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2024, 21:18
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών έπληξε την Τετάρτη την επαρχία Μαλάτεια της ανατολικής Τουρκίας, προκαλώντας ζημιές σε ορισμένα κτίρια, αλλά χωρίς θύματα, ανακοίνωσε η αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων αναγκών της χώρας (AFAD).

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δήλωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 Ρίχτερ και έγινε σε βάθος 9 χιλιομέτρων κάτω από τη γη.

Η AFAD δήλωσε ότι σημειώθηκε στις 10:46 π.μ. με επίκεντρο την περιοχή του Kale, περίπου 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) ανατολικά της πόλης της Μαλάτειας.

Η AFAD, ομάδες ασφαλείας της αστυνομίας και της χωροφυλακής πραγματοποίησαν ελέγχους σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των επαρχιών Ντιγιάρμπακιρ, Σανλιούρφα, Ελαζίγκ, Μπατμάν και Τουντσελί, πρόσθεσε.

Σχεδόν 190 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία σε έξι επαρχίες εξαιτίας του σεισμού, εκ των οποίων οι 43 παραμένουν υπό παρακολούθηση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

Ομάδες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχουν αποσταλεί στην περιοχή για να παράσχουν βοήθεια, ενώ οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να είναι προσεκτικοί λόγω της πιθανότητας μετασεισμών. Τα σχολεία έκλεισαν για σήμερα στην επαρχία Μαλάτεια.

Πέρα από την επαρχεία Μαλάτεια, η δόνηση έγινε αισθητή και στους γειτονικούς νομούς και κυρίως στο Έλαζιγ και το Ντιγιαρμπακίρ.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στη βόρεια Συρία (στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Χάσακα και του Ντέιρ αλ Ζορ), αλλά και σε περιοχές της Κύπρου, βάσει μαρτυριών στο EMSC.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3