Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Toν Νοέμβριο η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας

Εικόνα του άρθρου Toν Νοέμβριο η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2022, 19:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την εκτίμηση ότι το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατεία των Ιωαννίνων θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, κατέθεσε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Για το έργο αυτό πάντως δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση.

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολιτικές παλινωδίες, ο διαγωνισμός της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας έγινε τον Ιανουάριο του 2022, αφού εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 5,2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το φυσικό αντικείμενο της ανάπλασης της πλατείας είναι το αποτέλεσμα των σχεδίων που είχαν προκριθεί στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και της οριστικής μελέτης που ακολούθησε. Στη μελέτη εφαρμογής προστέθηκε και μια αλλαγή: η επέκταση της υφιστάμενης μεταλλικής γέφυρας μέσα στο πάρκο Κ. Μπέγκα με ανακατασκευή της καθόδου προς το πάρκο που αφορά και τη δημιουργία ενός ανελκυστήρα, κατάλληλου για χρήση από άτομα με αναπηρία.

Τα βασικά σημεία της ανάπλασης, αφορούν την ανακατασκευή του δαπέδου της πλατείας, την κατασκευή μιας μεταλλικής διώροφης στοάς στο ανατολικό άκρο της πλατείας και ενός κλιμακοστασίου στο κάτω μέρος της πλατείας, την ανακατασκευή των απολήξεων των κλιμακοστασίων του υπόγειου πάρκινγκ, τον εξοπλισμό της πλατείας -ένα μεγάλο μαρμάρινο καθιστικό, μικρότερα καθιστικά και ένα υδάτινο κοίλο στο κέντρο.


* Φωτό αρχείου (2020)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back