Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Τιμωρητική πολιτική για τους αναπληρωτές

Εικόνα του άρθρου Τιμωρητική πολιτική για τους αναπληρωτές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2019, 11:50
ΕΛΛΑΔΑ

Οι αναπληρωτές, οι σύγχρονοι «νομάδες» της εργασίας και της εκπαίδευσης, είναι οι άνθρωποι που κάθε χρόνο είναι αλλού, συχνά πολύ μακριά από το σπίτι και την οικογένειά τους. Πρόσφατα, ελέω airbnb αδυνατούν συχνά να βρούνε σπίτια για να μείνουν στους τόπους προσωρινής υπηρεσίας τους, ενώ επίσης συχνά, τα χρήματα ίσα που επαρκούν για τη διαμονή, διατροφή κ.λπ.

Τι σκέφτηκε λοιπόν το υπουργείο Παιδείας, το οποίο είναι διαχρονικά υπεύθυνο για την προσωρινότητα των καθηγητών, ενώ είναι προφανές ότι οι χιλιάδες που τοποθετούνται ως αναπληρωτές-τριες κάθε χρόνο, καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες»;

Να τους τιμωρήσει.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε στη Βουλή τη «θεσμοθέτηση αυστηρής ποινής στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ενώ προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, παραιτούνται δηλαδή, χωρίς σοβαρό λόγο».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «θα υπάρχει και αυστηρή ποινή για όσους εκπαιδευτικούς δεν παρουσιάζονται στη θέση τους».

Σημειωτέον ότι η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών, εκτός από τα παραπάνω γενικά προβλήματα, έχει πάντα το χαρακτήρα «τελευταίας στιγμής». Το υπουργείο λοιπόν, θα προβλέψει ότι αν ο εκπαιδευτικός δεν πάει στην υπηρεσία του για οποιοδήποτε λόγο μέσα σε πέντε μέρες από την ανακοίνωση της πρόσληψης, θα διαγράφονται από τους πίνακες για το τρέχον σχολικό έτος.

Από την άλλη, θα μοριοδοτούνται επιπρόσθετα αναπληρωτές που πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Το υπουργείο λοιπόν που φέτος διόρισε αναπληρωτές με περσινά κριτήρια, καθώς καθυστέρησε χαρακτηριστικά (μιας και είχε να ψηφίσει… καίριους νόμους όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο), πηγαίνει σε επιθετική πολιτική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, προσθέτοντάς τους άλλο ένα πρόβλημα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back