ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Πρωτομαγιά του 2022 έχει Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Εικόνα του άρθρου Την Πρωτομαγιά του 2022 έχει Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2021, 23:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας αναβιώνει μετά από 10 χρόνια: από τις 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου 2022. Και τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν τον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος (και βουλευτής Ιωαννίνων) Γιώργος Αμυράς. «Μια αθλητική διοργάνωση που θα διαδώσει το μήνυμα της βιώσιμης κινητικότητας, θα αναδείξει τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας, θα τοποθετήσει τα Γιάννενα στο πάνθεον των μεγάλων αθλητικών γεγονότων και θα προσελκύσει τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να κινηθεί η τοπική αγορά και οικονομία» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Αμυράς με δήλωσή του ευχαριστεί τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την τιμητική πρόσκληση που του απηύθυνε να συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή του ποδηλατικού γύρου.

Όπως επισημαίνεται επίσης, οι παράλληλες δράσεις για την προώθηση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου, θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριας στον Μαραθώνιο, Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό χτες στη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας το ποδήλατό της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back