ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Thievery Corporation στα Γιάννενα: Δίνοντας χορό στα πλήθη

Εικόνα του άρθρου Thievery Corporation στα Γιάννενα: Δίνοντας χορό στα πλήθη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2024, 18:45
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Έχετε δει ποτέ live των Thievery Corporation; Χωρίς καν να ακούσετε γι αυτούς, χωρίς τη φήμη που τους συνοδεύει, ειδικά στην Ελλάδα, χωρίς να «δοκιμαστείτε» σε κάποια συζήτηση, ένα καλοκαίρι, σε κάποιο mid budget (αν και δεν υπάρχουν πια τέτοια…) ελληνικό νησί για το «πόσο ταιριάζει η μουσική τους στη φάση»;

Αν δεν σας έχει τύχει, σε ένα μήνα παρά λίγες μέρες, θα έχετε αυτή την ευκαιρία στα Γιάννενα.

Οι Thievery Corporation παίζουν στις 8 Ιουλίου στη Λιμνοπούλα, στα Γιάννενα (εισιτήρια εδώ) και μπαίνουν στον κατάλογο μεγάλων συγκροτημάτων που έχουν παίξει στην πόλη. Πέρα όμως από τους hard rock ήρωες τύπου Whitesnake και Scoprions ή τους brit pop James που έχουν περάσει, σε μεγάλες σκηνές (γιατί τα μικρότερα live με εξίσου τεράστιες μπάντες είναι ακόμα περισσότερα), οι Thievery Corp είναι μια άλλη ιστορία.

Ο Ρομπ Γκάρζα και ο Έρικ Χίλτον συναντήθηκαν κάπου στις αρχές των ‘90s και βρήκαν κοινό τόπο στο 18th Str. Lounge του δεύτερου, καθώς και στην αγάπη για τη μουσική του Αμαζονίου και της Βραζιλίας, αλλά και το πανκ.

…και φυσικά, για τα ρεμίξ, τη μποσανόβα, το dub πάνω και μέσα σε όλα αυτά.


Το 1996 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP και έκτοτε ακολούθησαν άλλα εννιά στούντιο άλμπουμ.

Ανάμεσά τους τα «θανατηφόρα» τέσσερα πρώτα, με ξεχωριστό ανάμεσά τους το Richest Man in Babylon που τους έβαλε σε κάθε ελληνική συσκευή παραγωγής ήχου (ειδικά τα καλοκαίρια) και το Cosmic Game που τους έκανε διάσημους-διάσημους.

Ειδικά γι αυτό, το Cosmic Game, οι TC φώναξαν κάτι φίλους τους όπως ο φρόντμαν των Flaming Lips Γουέιν Κόιν, ο Πέρι Φάρελ των Jane’s Addiction, τον Νόρμαν Χάουελ που κυκλοφορεί στα ρέγκετον στέκια ως Notch και έναν κύριο που ερμήνευσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους: τον Ντέιβιντ Μπερν και το The Heart’s a Lonely Hunter.


Έκτοτε, τα πράγματα έγιναν αρκετά πιο εύκολα για του TC που μεγάλωσαν, σε μια μουσική ιστορία που είναι μεν αρκετά χορευτική, αλλά ποτέ ψευδής. «Ναι, θα χορέψεις, θα ιδρώσεις, αλλά οι συναυλίες τους είναι κανονικά live, με μπάντα που ‘σκοτώνει’ και τραγουδιστές που έρχονται από διαφορετικές παγκόσμιες κουλτούρες» λένε γι αυτούς.

Στην Ελλάδα δεν είναι ακριβοθώρητοι, κάθε άλλο. Έρχονται πολύ συχνά γιατί «ψήνονται» και με το κοινό, που τους αγαπάει, αλλά και με τη χώρα. «Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχω επισκεφτεί της περισσότερες φορές εκτός από το Μεξικό – είμαι μισός Μεξικανός. Έχω κάνει πολλούς καλούς φίλους στην Ελλάδα και έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη από τα νησιά μέχρι την Θεσσαλονίκη. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο αγαπημένο μέρος. Υπάρχουν τόσα πανέμορφα νησιά» έχει πει σε συνέντευξή του ο Γκάρζα, ο οποίος αναπολεί την πρώτη φορά που παίξανε έξω από τις ΗΠΑ.

Ήταν… στην Ελλάδα, σε ένα live που το κοινό δεν τους άφηνε να κατεβούνε από τη σκηνή και έκαναν επτά encore.

Επίσης, οι TC είναι κοινωνικά ενεργοί και λένε τα πράγματα με το όνομά τους, στοιχείο που είναι ένα παραπάνω στον κατάλογο που τους κάνει αγαπητούς.

Αλλά όντως τώρα. Δεν έχετε δει live τους Thievery Corporation;


Info

8 Ιουλίου 2024: Thievery Corporation στη Λιμνοπούλα (opening act Artificial Touch, support Iota Phi)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Περιορισμένη προπώληση 25 ευρώ, προπώληση 28 ευρώ, ταμείο 30 ευρώ.

Ηλεκτρονική προπώληση εδώ

Σημεία προπώλησης

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:

Manthos Optical, Αβέρωφ 16, Μιχαήλ Αγγέλου 28

Beatnik, Ανεξαρτησίας 121

Studio 203, Αρχ. Μακαρίου 11

Tickets Ioannina, Πολυχώρος Αγορά

Βιβλιοπωλειο Αναγνωστης, Πυρσινέλλα 11,

ΚΕΡΚΥΡΑ : Zochios Optical , Ευγ. Βουλγάρεως 75

ΑΡΤΑ : Η πολυθρόνα του Νίτσε , Φιλελλήνων 26

ΠΡΕΒΕΖΑ : Db Sounds Λ. Ειρήνης κ Κύπρου 17

ΠΑΤΡΑ : Frida Γεροκωστοπούλου 59

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Coffee Brown Kastorias , Κομνηνών 1


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back