ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τη νύχτα που ο Ολυμπιακός σήκωσε το τρόπαιο

Εικόνα του άρθρου Τη νύχτα που ο Ολυμπιακός σήκωσε το τρόπαιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/05/2024, 01:55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γύρω στις 12 παρά, βράδυ Τετάρτης 29 Μαΐου, ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία.

Ο ικανότερος σκόρερ του, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, πετάχτηκε ανάμεσα στα στόπερ της Φιορεντίνα και τον τερματοφύλακα Τερατσιάνο και με μια κεφαλιά έδωσε το Conference League στην ομάδα του.

Είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό τρόπαιο που παίρνει ελληνική ομάδα, σε συλλογικό επίπεδο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με μια ευκαιρία του Ποντένσε, που απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Τερατσιάνο και μετά, το ημίχρονο ανήκε στη Φιορεντίνα: καλύτεροι στο κέντρο οι Ιταλοί, έδειχναν ότι «είχαν» το ματς.

Αυτά, μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός, κυρίως με τον Γιόβετις και τον Όρτα που μπήκαν αλλαγές, πήρε χώρο και έφτασε σε άλλες δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Και η Φιορεντίνα ωστόσο ήταν συμπαγής και ο Τζολάκης χρειάστηκε να αποσοβήσει το γκολ. Ένα από αυτά έδειχνε ότι θα έκρινε τον αγώνα, που πήγε παράταση.

Και εκεί, στο 116’ «μίλησε» ο Ελ Κααμπί κάνοντας το 1-0 που χρειάστηκε και 2,5 λεπτά αγωνίας στο VAR για να επικυρωθεί, αλλά και ένα τετ α τετ των Ιταλών στην αμέσως επόμενη φάση που «σώθηκε» την τελευταία στιγμή.

Αυτά τα παραπάνω είναι μια επιγραμματική σύνοψη που δεν χωράει όμως τα συναισθήματα που απελευθέρωσε ο αγώνας.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξεχύθηκαν και στα Γιάννενα, «καταλαμβάνοντας» την κεντρική πλατεία.

Το φωτορεπορτάζ του αγώνα είναι του γιαννιώτη φωτογράφου Λεωνίδα Μπακόλα που βρέθηκε στην «Αγιά Σοφιά» για να καλύψει τον τελικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3