Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Terraferma, μια ταινία για τη Λαμπεντούσα

Εικόνα του άρθρου Terraferma, μια ταινία για τη Λαμπεντούσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2021, 14:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την ταινία Terraferma (Στη στεριά) σε σκηνοθεσία Εμανουέλε Κριαλέζε (2011, διάρκεια 98’) προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 21:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Η προβολή γίνεται στο πλαίσιο του… μουσικού φεστιβάλ που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού νησιού της Σικελίας, της Λαμπεντούσα, που κατοικείται κυρίως από ψαράδες και που μοιάζει ανέγγιχτο από τον τουρισμό. Οι κάτοικοί του έχουν μόλις αρχίσει να αντιλαμβάνονται τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι τουρίστες στη δύσκολη οικονομική κατάσταση τους. Την ίδια στιγμή όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα διαφορετικό κύμα επισκεπτών: τους πρόσφυγες που φτάνουν στις ακτές του νησιού και τους οποίους ο νόμος της Ιταλίας ορίζει ως ανεπιθύμητους.

Σε αυτό το σκηνικό, το φιλμ αφηγείται την ιστορία μιας οικογενείας ηλικιωμένων ψαράδων, μιας νεαρής γυναίκας, που αναζητά μια καλύτερη ζωή, κι ενός άντρα, που ψάχνει την ηθική του πυξίδα. Όλοι τους, σε μια δεδομένη στιγμή, θα πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, που θα αλλάξουν την ίδια τους τη ζωή..

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back