ΕΛΛΑΔΑ

Το τέλος του ζιφιού…

Εικόνα του άρθρου Το τέλος του ζιφιού…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2022, 19:48
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ζιφιός, η νεαρή φάλαινα, δεν τα κατάφερε τελικά. Σκάφος του Λιμενικού εντόπισε σήμερα το πρωί τη φάλαινα νεκρή στην ανατολική πλευρά της Σαλαμίνας.

«Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν από την προηγούμενη Παρασκευή οι δύτες του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και οι εξειδικευμένοι κτηνίατροι, νοσηλευτές και εθελοντές, υπό την επιστημονική καθοδήγηση της καθηγήτριας κυρίας Κομνηνού, να κρατήσουν το τραυματισμένο και αδύναμο θηλαστικό στη ζωή, δυστυχώς η νεαρή φάλαινα δεν τα κατάφερε. Γνωρίζαμε από τις πρώτες κλινικές και αιματολογικές εξετάσεις που είχαν διενεργηθεί στο κήτος, ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά, κάναμε ωστόσο ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να το σώσουμε» αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Ενδιαφέρον έχει όμως η τοποθέτηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αρχιπέλαγος», η οποία σε χτεσινή της ανακοίνωση ανέφερε ότι το «καταβεβλημένο ζώο χρησιμοποιήθηκε απλά ως σκηνικό σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι επιφανειακών εντυπώσεων». Η οργάνωση υποστήριξε ότι έγιναν πολλά λάθη με κυριότερο την επαναπροώθηση του άρρωστου ζώου στα ανοιχτά, ενώ έφερε πολλά κατάγματα στο ρύγχος και ορατά τραύματα στο σώμα του. Επίσης ανέφερε ότι η όλη κινητοποίηση ανέδειξε την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, την ανεπάρκεια γνώσεων και την έλλειψη οποιασδήποτε υποδομής για την περίθαλψη θαλάσσιων ζώων (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back