ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «τελειωμένο έργο» που δεν είναι τελειωμένο

Εικόνα του άρθρου Το «τελειωμένο έργο» που δεν είναι τελειωμένο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2022, 22:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου ΣΑΠ (Σχολείο Αναπήρων Παιδιών) αλλά και του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων στα υπό «κατασκευή» νέα κτίρια (τσιμεντένια προκάτ) σε έκταση του παλαιού «Χατζηκώστα» απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Το θέμα τέθηκε με τη μορφή επερώτησης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με τον περιφερειάρχη να απαντά.

O περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης υποστήριξε ότι «το έργο είναι τελειωμένο» από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου, αν και δόθηκε παράταση ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τις 2 Ιουνίου του 2022. Επί της ουσίας, όμως, εκκρεμούν κι άλλες εργασίες οι οποίες προέκυψαν κατά την κατασκευαστική διαδικασία.

Κι αυτές οι εργασίες αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση των προκάτ κτιρίων, και πιο συγκεκριμένα τη θερμομόνωση. Όπως είπε ο κ. Καχριμάνης, τα της ενεργειακής αναβάθμισης πρότεινε η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο. Εντύπωση προκαλεί βέβαια το γεγονός πώς είναι δυνατόν να μην περιλήφθηκαν εξαρχής στη μελέτη εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και για περιβαλλοντικούς λόγους.

Την υλοποίηση του έργου έχουν αναλάβει δύο φορείς: η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών. Επιγραμματικά, η πρώτη έχει αναλάβει την «κατασκευή» των κτιρίων και ο δεύτερος τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου κι άλλες εργασίες.

Κατά τα άλλα, ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του ότι για την όλη υπόθεση υπήρχαν δημόσιες ανακοινώσεις αλλά και ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι «αρκούσε μια ερώτηση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας». Από την άλλη, βέβαια, θα μπορούσε η ίδια η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου, να ενημερώσει με ανακοίνωσή της για την πρόοδο των εργασιών όχι μόνο για να ενημερωθεί η αντιπολίτευση αλλά και η τοπική κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back