ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΤΕΕ Ηπείρου: παρατηρήσεις για χρόνο και αποστάσεις στον κανονισμό πυροπροστασίας

Εικόνα του άρθρου ΤΕΕ Ηπείρου: παρατηρήσεις για χρόνο και αποστάσεις στον κανονισμό πυροπροστασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2024, 06:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΤΕΕ Ηπείρου εντοπίζει προβλήματα στην εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων και ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Κυρίως, ότι μελέτες δεν μπορούν να συνταχθούν στα χρόνια πλαίσια που ορίζονται και ότι για την περιοχή της Ηπείρου «είναι πολύ μεγάλο το εύρος των οικισμών αλλά και των τμημάτων των πόλεων που απαιτούν να συνταχθούν οι παραπάνω μελέτες, κάτι που ουσιαστικά τις καθιστά αβάσιμες».

Ακόμα, το ΤΕΕ κρίνει ότι με βάση τη μορφολογία της περιοχής, «είναι εντελώς λανθασμένη η οριζόντια απαίτηση της απόστασης των 300 μέτρων όλων των ακινήτων, από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στη σχετική υπουργική απόφαση.

Ως εκ τούτου, το ΤΕΕ προτείνει, μέχρι να ειδικευθεί ο υπολογισμός της απόστασης που απαιτείται για τα ακίνητα που βρίσκονται πλησίον των δασικών εκτάσεων, να εφαρμοστούν τα μέτρα που μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν οι Δήμοι και οι ανάλογοι φορείς κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ακόμα, σημειώνει ότι χρόνος θα πρέπει να δοθεί και στους Δήμους, για τη δημιουργία δομών για την ολοκληρωμένη πυροπροστασία των περιοχών στις οποίες έχουν αρμοδιότητα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back